Lipukett Kendra Kessu

29.06.2017
Lipukett, lipukesed Kendra Kessule
Kendra Kessu lipuketti sooviti kollastest, rohelistes ja roosades toonides. Tähtede värv jakandipaela värv jäeti minu valida. Loomulikult on kõige kindlam valik roosa. :) Ja sobib ka hästi.
Minu tehtud LIPUKETID
Soovi korral saab ühendust meili teel airi@lapibutiik.ee või telefonil 523 4210.wink
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lipukett

Pisikesed toolipadjad

21.06.2017
Laste toolidele padjad.
Nii pisikesi toolikatteid ei ole ma enne õmmelnudki. Mõõdud on 23*27 cm ja sooviti heledates toonides. Kuna tegu on ristkülikuga, lääksin seda teed, et tegin katted lihtsalt ruutudest. Ühe ruudukese suurus on 4*4 cm. Katete vahel on kaks kihti õhemat vatiini. Nurkades on paelad sidumiseks.
 
 
 
Märksõnad: toolipadjad

Roosidega vardapesa

25.06.2017
Vardapesa!
Vardapesa on üks ütlemata kasulik pesa, kuhu saab ära paigutada vardad, heegelnõelad jm väiksemad käsitöötarvikud. Selle pesa kõrgus on 38 cm ja laius ca 40 cm. Vahed on 3-8 cm. 8 cm taskud on 10 cm sügavused, kitsamad vahed on täis pikkusega.
Kui on soov endale see pesa soetada: pood
 
 


 
 
Märksõnad: vardapesa

Taskutega tops vol 4

22.06.2017
Kuigi seda topsi olen juba vilksmisi näidanud, panin blogisse ka pildid ritta.
See on nüüd suurem plekkpurk, kõrgus 27 cm ja läbimõõt 23,5 cm. Taskute laius altäärest on 14,5 cm, ülemine serv aga koos voltidega 22,5 cm.
Minu blogis on nüüd ka märksõnad ja selle abil leiab üles kõik topside postitused. Tehniliselt on see teostatud nii, et kahjuks märksõna ei saa koosneda kahest sõnast, seega kirjutasin kokku- taskutegatopsid
 
 
 
 
 
Märksõnad: taskutegatopsid

Mängu/põrandatekk beebi-poisile

21.06.2017
Mängutekk/põrandatekk beebile, ta tal oleks mõnus ja turvaline põrandal maailma avastada.
Mänguteki mõõdud on 140*140 cm, teki vahel on 4 cm mahuline vatiin. Kangad on puuvillased ja eelnevalt läbi pestud. Tekk on läbi tepitud.
Mängutekil on väga pikk nö kasutusiga. Sobib beebile juba sünnist saati ja kui tita on suurem, enam tekil ei püsi, saab seda ikka kasutada põrandal või mängunurgas, kui laps tahab mängida. Samuti saab mänguteki kaasa võtta külla ja kasutada nt reisivoodis madratsina. Mängutekk on ka suurepärane piknikutekk õues.
Mängutekkide GALERII
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
Märksõnad: mängutekk

Taskutega topsid vol 3

20.06.2017
Sõbrannal ja tema mehel on kevadel üsna lähestikku sünnipäevad. Kuna hetkel on minu jaoks aktuaalne plekist konservipurkidele taskutega katte õmblemine, siis õmblesin ka neile sünnipäevade puhul sellised topsid. Kuna neil lemmikvärve ei olnud, siis naisele valisin särava kollase valgete pisikeste täppidega ja mehele tagasihoidliku halli suuremate valgete mummudega.
Need topsid on natuke madalamd, ca 16 cm, läbimõõt 15 cm. Taskud tegin siis selle võrra madalamad, laiuselt ikka alt 5 ja 7 cm, ülevalt koos voltidega 9 ja 11 cm.
Varasemad postitused: Taskutega topsid
 
 
 
 
 
 

Tagasiside pilt. :)
 
 
Märksõnad: taskutegatopsid

Mängutekk Stevenile

18.06.2017
Mängutekk Stevenile öökulli ja pojaga.
Teinekord läheb tellimuse täitmine lihtsamini, teinekord aga eelneb tükk mõtlemist, mõtlemist ja mõtemist, et kuidas ikka tellija soovid kõige paremini täita. Kõige raskem ongi siis, kui on mõned juhised, aga jälle midagi väga täpset ei ole. Selle teki puhul oli kindel soov, et ääred oleks helesinised ja et keskel oleks öökull pojaga. Ja teised lapid sellised, et sobiks helesinise servaga. Sinna ma toppama jäingi. Et kas teha nüüd siis üleni sinistes toonides või midagi täiesti kirjut. Esimene variant oligi õleni sinistes toonides, pilt postituse lõpus. Tegin tihedat koostööd tellijaga ja saatsin pealise ka kooskõlastamiseks nagu alati seda teen. Tellija soovis natuke värvi juurde. Teise katsena valmis see tekk sai ja tellija andis ka positiivse tagasiside. 

Mõõdud 120*120 cm, materjaliks puuvillased kangad, vahel 4 cm paksune mahuline vatiin. Kangad on eelnevalt läbi pestud ja tekki võib pesta pesumasinas 30-kraadi juures.
Mängutekkide GALERII
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk

Öökullide kuju sain sama kanga pealt, mida tekis ka kasutasin.
Mängutekk
 
Mängutekk

Seekord on nimi eritellimusel fondiga.
Mängutekk

Taguseks leidsin varudest täpselt sobivates toonides puuvillase kanga.
Mängutekk

Esimene variant mängutekist oli üleni sinistes toonides, aga tellija soovis siiski natuke rohkem värve.
Mängutekk


 
Märksõnad: mängutekk

Mitu erinevat lipuketti ja üks lipp

12.06.2017
Eelmisel nädalal sai tegusalt lipukette õmmeldud.
Esimene lipukett on Maria Isabellale, lipud pidi olema kollase-valgega ja tähed lillad. Ei puudu ka puuvillane pits. Sellesse peresse olen varem teinud sellise lipuketi.
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett
 
Selle lipuketi pikkus on 6 meetrit ja lipukesi on 23. Sooviti mere-teemalisi ja lippudele ka väike vahe sisse. Eeskujuks oli see mängutekk.
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett
 
See lipukett läks mängulaeva külge. Pikkust 3,63 m ja lipukesi 19. Lipukesed järjest. Need on nüüd hästi lihtsad lipukesed. Kokku õmmeldud paremalt poolt 1 cm kauguselt servast. Paela õmblesin lipukeste vahele. Tellija soovis, et oleks hästi intensiivsed värvid ja suured mustrid. tegin oma kangaste seast valiku, mille hulgast tellija omakorda tegi oma valiku. Too päev oli mul arvuti ka kaasas ja lipukett valmis tihedas koostöös tellijaga.
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett
 
Lipukett

See lipp on väga eriline. Eriline sellepärast, et selle disainisid kaksikud tüdrukud. :) Igal detailil on oma tähendus. Mõõdud 40*60 cm. Lipp on mingil määral kahepoolne. Kuna kodumasinal ma ei suuda sik-sak pistet nii ideaalseks sättida, et kumbki niit jääb oma poolele, siis kasutasin alla sama niiti, mis üleval. Nii saan kindel olla, et tulemus on ilus.
Lipp
 
Lipp
 
Lipp
 
Lipp
Märksõnad: lipukett

Lapitekk lapse õpetajale

09.06.2017
See lapitekk on minu lapitöö ajaloo üks emotsionaalsemaid tegemisi. Minu vanem poeg lõpetas sel aastal neljanda klassi ja järgmine aasta tuleb uus klassijuhataja. Õpetajale Evele otsustasime lapsevanematega kinkida mälestuseks lapiteki. Aga see ei ole tavaline lapitekk. Sellel tekil on sündimise lugu ja iga lapse osalus. Tekil on 20 kaheksakanda, minu keeles lihtsat tähte (Easy Star). Nendest 19 on laste tähed. Iga õpilane tõi mulle oma tähe jaoks oma kanga või valis LapiButiigi varudest omale meeldivaima. Õpetaja tähe valisin ise ja sinna sisse on tikitud ka väike pühendus.
 

Õpetaja tähe valisin ise ja sinna sisse on tikitud ka pühendus. Algul oli üsna hädas kanga valimisega, oli mitu varianti, aga siis leidsin kogemata sellise vahva pliitasitega laste põlle, mis sobis ideaalselt nii värvi kui ka mustri poolest.
 
 
  
Teki allservas on nö kood- laste nimed ja iga nime juures selle lapse kangatükk. See oli hea lahendus saada tekk nö mõõtu, ehk et annaks pikkust ikka 2 meetrit välja. Esialgu mõtlesin teha sellise riba teki tagumisele poolele, aga siis mõtlesin, et teppimisega võin ära rikkuda selle. See koodi riba on minu lemmik osa selle teki juures.
 
 
 
Teki taguseks sai ilus lillleline kangas.
 
Teki tegemist alustasin mai alguses. Hoidsin teisi vanemaid pidevalt kursis teki valmisega. Siin on esimesed kuus tähte. Siis juba teadisn, et sellest tuleb üks üliäge tekk.
 
Järgmine nädal oli koos juba 12 plokki. Ärevus ja põnevus kasvas iga tähega.
 
Nüüd on kõik tähed valmis ja kokku õmmeldud, tühi on veel õpetaja ploki koht.
 
Teki raamiks valisin kollase kanga. Pildil on kaks valikut. See parempoolne tundus parem, see on natuke säravam kollane ja valik osutus väga õigeks.
 
Veel viimased ettevalmistused viimaseks sammuks, ehk teki teppimiseks. Selleks kinnitasin kõik kihid kõverate haaknõeltega. Teppisin nii ploki vahelt õmbluse kõrvalt kui ka tähe seest.
 

Ma väga loodan, et õpetajale jääb sellest tekist soe ja südamlik mälestus IV a klassist. :)

Mul on olnud au nii mõnelegi õpetajale valmistada ja/või kinkida lapitekk. Minu meelest on tekk üks eriti äge ja vahva mõte, kindlasti läheb südamesse ja hinge.
Lapitekk minu esimese poja lasteaia kasvatajale.
Tellimustööna valminud lapitekk õpetajale.
Veel üks tekk õpetajale.

Roosa-roheline lapitekk

08.06.2017
Mul on nii hea meel, et korra tellinud kliendid ikka ja jälle minu poole tagasi pöörduvad uute soovidega. :) See ilus roheline-roosa tekk on SELLE teki väike õde. Tehnika iiri ahel (Irish Chain). Teki mõõdud 140*200 cm. Materjaliks puuvillane kangas ja teki vahel on õhuke kiht mahulist vatiini.
 
 

 Padjakatte mõõdud on 50*60 cm. Padi on tellijal omal olemas.

Projekt Roheline, 9-14/15

07.06.2017
 Ja selle projekti viimased tekid. Kokku sai neid 14.
Mõõdud ca 100*100 cm.
 
 
 
 
 
Märksõnad: beebilapitekk

Gretteli padi

05.06.2017
Nunnu kassiga padi Grettelile.
Padja mõõdud on 40*40 cm. Ma ise ei oska joonistada ja appi tuli mulle jälle mu vanema poja klassijuhataja õp Eve. Olen väga tänulik.
 
 
 
 
Märksõnad: padi

Lapitekk õpetajale

02.06.2017
Lapitekk õpetajale kingiks.
Selles tekis kasutatud tähe plokk on ka üks sellistest tehnikatest, mida olen ammu soovinud proovida. Kui mulle tuli tellimus, et soovitakse õpetajale lõpukingituseks lapitekki ja, et klassis on 12 last, teadsin kohe, et see on nüüd see tekk, kus saan teha selliseid tähtesid. Plokid on suured, nii suuri ma polegi ennem õmmlenud, 43*43 cm lausa. Ja kuna plokil on keskel ruut ja õmblused, polnud ka teppimisega probleemi, seega läksid need tähed käiku sellises suuruses.
Tüdrukute tähed tegin punased, poiste tähed rohelised. Iga tähe keskele on masintikitud lapse nimi.
Sain teki kohta positiivse tagasiside ja väga vahva oli see, et õpetajal oli kunagi samast kangast kittel, mis on teki servadeks. :) 
Minu tööde ja nõuka-aegsete kangaste puhul ongi nii tore, et paljudel on midagi tuttavat kangastest.
 
 
 
 
 

Aastaarvuga olid sellised lood, et kas tuleb või ei. Tekk valmis otsusega, et ei tule. Aga kui tekk valmis sai, siis sooviti ikka aastaarvusid ka. Tikkisin need eraldi kangale ja õmblesin nö sildina tepingujoonte peale. Petab ära küll!
 
 
Mõned pildid ka tööprotsessist. Igas tähes on neli erinevat kangast. Ladusin kõik lauale, et sättida kangad paika.

Ploki read on koos ja ootavad niitidest lahti lõikamist ja triikimist. Triigin ühed õmblusvarud ühele poole ja teised teisele poole. See tagab selle, et kokku õmmeldes lähevad nurgad perfektselt kokku.

Siin on pilt pealisest, mille saatsin kooskõlastamiseks tellijale.
Suurte lapitekkide GALERII
Kontakt: airi@lapibutiik.ee
tel 523 4210
Märksõnad: lapitekk õpetajale