Kevadine voodikate/lapitekk

30.03.2020
Lapitekk/voodikate.
Kevadistes värvides voodikate. Tellija soovitud toonid olid roheline, hall ja kollane ja sooviti kaheksakandasid. Need klapitasin kokku kolme erineva teki kujundusest.
Kasutan oma töödes palju taaskasutust. Kõiki kangaid pidin klapitama ja jupitama kokku ja järgi jäid ainult kõige pisemad ribakesed, kui üldse jäi midagi. Mul ei ole kombeks enne mõõta ja siis lõigata. Ma enne lõikan ja kui puudu jääb, siis leiutan. :)
Siin tekis on kasutatud:
*kollane - üks ilus kleit, mis ootas tuunimist, aga jõudis enne teki sisse
*hall - kardinad
*kollase kõrval lilleline - kardin
*roheline - Wendrest ostetud uus voodilina, kohati odavam, kui meetriga kangas. Rohelist pidin ka jupitama, servaks sain kohalikust poest samasuguse lina, täiesti õnne värk oli.
*valgel tausta halli säbruline - uus nõuka-ajast kangas
*tagus - tekikott

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk voodikate

Mängutekk hallides toonides

28.03.2020
Mängutekk beebile.
Selle mänguteki soovitud toonid oli hall, must ja sekka natuke punast. Sellist kominatsiooni sain teha esimest korda. Päris punane aga ei sobitunudteiste värvidega kokku. Teise variandina valisime tellijaga kirsipunase, mis sulandub rohkem. Raami vahele panin ka sama värvi kandi, et siis ühendab terve teki kokku.
Mõõdud 120*120 cm.
Mängutekkide kohta saad rohkem lugeda siit.
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Värviliste tuulikutega arvutikott

24.03.2020
Värviliste tuulikutega arvutikott.
Kevadine ja rõõmus, värviline. :)
Mõõdud vastavalt tellija soovile. 
Pealise ja voodri vahel on natuke jäigem vatiin. 
 
 
 
 
Märksõnad: arvutikott kott mapp

Palju õnne, Remi!

22.03.2020
Märkmikule õmmeldud kangast kaaned
Täna saab minu vanem pisipoja 14-aastaseks. Niikaua olen ma ka lapitehnikaga tegelenud, olin esimesi kuid rase, kui esimesse lapiringi läksin.
Remile meeldib küpsetada, retsepte on nii netis kui ka kodus on mitmeid retseptiraamatuid. Vahest aga oleks vaja teha märkmeid. Seega tuli mul mõte kinkida lapsele kokateemaline märkmik. Esimese hooga hakkasin otsima tegijat paberimeistrite seas, aga siis mõtlesin, et saan ju osta poest kaustiku ja õmmelda hoopis kangast kaaned. Remi lemmikvärv on must, sellest ka kanga valik. Netist leidsin vahva teemakohase värvilise tikandi. Kangast kaante õmblemine on imelihtne ja kiiresti valmiv. Sel sügisel viin ellu ka oma mõtte kooliõpikutele kilest kaaned õmmelda. Siis teen juhendi ka. ;) 
Galerii
 
 
 
 

 
Märksõnad: märkmikukaaned

Värviline lipukett

20.03.2020
Värviline lipukett mänguväljakule
​Need on sellised lipukesed, mille servad on puhtaks õmblemata. Kaks kolmnurka on lihtsalt omavahel kokku õmmeldud kahekordse õmblusega.
Lipukett läheb õue mänguväljakule ja om juba kolmas. Õues kahjuks puuvillane kangas kaua vastu ei pea, aga tellijat see ei morjenda ja iga kevad tuleb uus lipukett. :)
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lipukett

Mängutekk Brittale

19.03.2020
Selle mänguteki tellimisele eelneb selline vahva ahel. Klient tellis oma lapsele, siis tellis oma sõbra lapsele ja nüüd tellis sõber omakorda oma sõbra lapsele. :)  
Britta mängutekk on 140*140 cm suur. Tekile saab kinnitaga kõriseva päikese, piiksuva raamatu ja kõriseva lille. Pall ka kõriseb.
Kangad on puuvillased, teki vahel paks mahuline vatiin. Mängutekk on läbi tepitud, st kõik kolm kihti (pealis, vatiin ja alumine kangas) on omavahel ühendatud, seega ei lähe tekk beebi all kortsu ja ka peale pesu säilitab tekk vormi.
Galerii
E-poes
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Roosa-kollane padi

17.03.2020
Padi
Mõõdud 50*50 cm. Soovitud oli Lihavõttevärvides ja täpsustuseks sain valge, roosa ja kollane. Patja sooviti palkmaja tehnikas. 
Mõõdud 50*50 cm. Kate on tagant lukuga ja saab vajadusel ära võtta.
Galerii
 
 
 
 
 
Märksõnad: padi

Lapitekike öökullidega

16.03.2020
Lapitekike, mille märksõnad on: Eesti, Belgia, tuuleveskid.
Tellija soovis öökulle. Neid on mul hetkel ainult sinisel taustal. Oli tükk mõtlemist ja sättimist, kuidas soovitud värvid teki sisse sobitada.
Tellija jäi lõpp-tulemusega rahule.
Mõõdud ca 110*110 cm.
Materjal: puuvillane kangas, mahuline vatiin. Tekk on läbi tepitud.
 
 
 
 
 

Suur mängutekk

15.03.2020
Mängutekk mõõtudega 140*140 cm.
Märksõnad: kollane, sinine, roheline. Erisoovina on tekil kaks kuke ruutu ja mõlemil laste eesnimede tähed.
 
Siin pildil on näha mängutekkide pehmus ja kohevus. Kindlasti on ka oluline, ete tekk on läbi tepitud. Hoiab peale pesu paremini vormi ja tekk ei lähe ka lapse all rulli vms.
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Jõuluteemalised mapid

01.03.2020
Jõuludest on veel näitamata 4 kangast mappi/kotti, kuhu saab panna raamatu, kaustad, dokumendid vms.
Vahel on mahuline vatiin voodri kanga külge tepitud. Mõõdud vastavalt tellija soovile.
 
 
 
Märksõnad: kott mapp