Teksavarude vähendus - aiakiigele katted ja diivanile padjad

30.05.2015
Vahelduseks sai midagi ka oma koju õmmeldud. Aiakiik ootas juba eelmisest aastast uusi katteid. Kuna teksavarud ajavad üle nii kodus kui Butiigis, alustasin kodus varude vähendamist. Lõikasin sääred ära, võrdseks pikkuseks ja nii laiaks kui sai. Tasku lõikasin ära, kihvtimad iluvidinad jm ka ning ülejäänu viska(si)n minema. Lõputult kõike koguda ja alles hoida ei jaksa, seda enam, et teksapükse on alati saada.

Kiigekatetest... erilist lapitehnikat aretama ei hakanud. Õmblesin lihtsalt ribad kokku. Seljatoele lisasin taskud, et teinekord kiigel pikutades, on hea sinna telefon vms panna. Lisaks on mul selline kiiks, et kui on tehtud teksapükstest, siis peab olema kuskil ka teksatasku. :)

Istumisosa ette ja seljataguse üles tegin sellised taskud, mis peaksid katet paremini paigal hoidma aga need lopendavad. Pean keskele paelad panema veel.
Katete vahel on kiht 200g/m2 vatiini ja kiht 120g/m2 vatiini. Mõnus pehme. :)
 
 
 
 

Aastatega on ära kulunud padjad diivanil, mis on pidevalt kasutuses. Õmblesin teksadest uued katted. Kõige tähtsam on padi Marko. See on abikaasale nimepäeva puhul, mis oli küll juba aprillis. Mees oli nii õnnelik ja rõõmus. Padjad on mõõtudes 40*40 cm ja 50*50 cm. Umbes samapalju oleks vaja veel teha, siis on kõikidel patjadel uued katted.
 
 
Märksõnad: taaskasutus teksa

Seinavaip lasteaeda

26.05.2015
Tuli selline soov: oleks vaja sellist seinale riputatavat tegelustekki millel oleks 16 väikest taskut umbes 6x10 cm ja üks suur tasku 25x40 millele on peale kirjutatud trükitähtedes KODU
Teki üleval servas peaks olema kiri TAMMEVÕSUD.
See tekk on mõeldud nn. laste registreerimiseks, kes tuleb hommikul lasteada võtab  kodu taskust oma väikes looma ja asetab tekil olevasse väiksesse taskusse.

Alguses kartsin natuke, et mismoodi ja kuidas teha ja et kas saan hakkama. Alguses mõtlesin teha tammepuu, taskud tõrudeks ja muu sellist aga kartsin, et lastele on see igav. Siis guugeldasin natuke ja sain mõtte teha seinavaip majana.
Kujunduse, mõõdud ja kõik muu tegin töökäigus. Ise ole väga rahul. :)
Mõõdud ca 100*80 cm. Taskute osa on õmmeldud õhukesele vatiinile, mille teisel poole on puuvillane kirju kangas. Katuse osa on eraldi õmmeldud voodriga ja alumise servaga kinnitatud seina külge.

Alla serva "külvasin" muru ja "istutasin" paar vaba käega joonistatud lille. Servad õmblesin tavalise pistega kinni, kaks korda ja meelega kohati ka kõveralt. Südamikeks panin nööbid.
 

Olen hakanud viimasel ajal palju pitsi kasutama. Ei tea, mis mul viga on? :D

Taskud on väikeste voltidega, et mänguasi kindlasti sisse mahuks. Suurele taskule ei julgenud volte teha, et äkki jääb liiga suur.

Miks on üks aas laiem ja teist värvi? Sest see on korsten. :)
Märksõnad: lasteaeda seinavaip

Roosa mängutekk

23.05.2015
Roosa mängutekk, pehme ja paks. :)
Mõõdud ca 125*125 cm. Ruudu suurus 20*20 cm.
Servadeks on sametine kangas. Eelnevalt mul puudus sameti õmblemis ekogemus ja ma ei saanudki üldse aru, mis moodi see kangas õmblusmasina all käitub. Kord nii ja kord naa.
Mänguasjadeks on raamatuke, lilleke ja uue mänguasjana väike päike. :) Kõik on teki külge kinni seotavad.
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Heledates toonides natuke roosiline lapiseelik

21.05.2015

 
Lapiseelik on õmmeldud puuvillastest kangastest, mis on eelnevalt ka läbi pestud.
Seeliku pikkus on 100 cm ja altääre pikkus 4 meetrit ja pisut peale. Tööaega kulus ka natuke üle 4 tunni.

LapiButiigis valminud lapitehnikas riided.
 
 
 
Märksõnad: lapiseelik

Nukkudele

16.05.2015
Kaks komplekti nukuvooisse.
Komplekti kuulub madrats (poroloon) ja madratsipüür, padi ja padjapüür ning lapitekike.

Teisi minu tehtud komplekte näeb siin.
Facebookis on hetkel käimas loosimäng, mille auhinnaks on nukuvoodi komplekt koos voodiga. Postitus on siin.

LapiButiigis on müügil ka valik kangaid, sh roosa muinasjutu tegelastega nagu Okasroosike, Lumivalgeke jm, mis on näha ka nuku tekil.
Kangapood.
 
 
 
 
 
 


 
Märksõnad: nukuvoodipesu

Helesinine lapiseelik natukese roosaga

05.05.2015
Sai üle pika aja jälle lapiseelik õmmeldud. Päris mõnus tegemine oli, nii et peaks end kätte võtma ja endale ka uue seeliku õmblema.

Konkreetne seelik on ca 55 cm pikk ja tehtud ühele 8-aastaseks saavale tüdrukule. Seekord proovisin ka siis nö küljeõmblusega ja ei paistagi see õmblus välja st ei saa aru, et ribad on hiljem ringiks kõik koos ühendatud. Olin natuke ses suhtes skeptiline.
Aga tegemine oli ikka hulka lihtsam. Varem ma ühendasin kõik read ringideks ja siis mässasin, et need omavahel ühepikkuseks saada. Värvli ühendasin küll juba ringina.
Allaäärde panin puuvillase pitsi. Ja ega firmamärk ka puududa saa. :)

Pilte panen üsna mitu, sest seelik on iga külje pealt eri ilmeline.

Vaata ka minu teisi lapitehnikas riideid!
 
 
 
 
 

 
Märksõnad: lapiseelik

Rahvuslik seljakott

04.05.2015
Seljakott on tehtud Pühalepa triibukangast. Täht on linane ja vooder puuvillane.
Kinnituseks on õmmeldav magnettrukk.

Koti kujundus jm on minu enda mõeldud/tehtud. :)

Selliseid kotte olen ka varem teinud Märjamaa kangast ja ühe teksadest, mille ma kahjuks maha müüsin. Aga varsti teen endale uue.
Näha saab siit: https://www.lapibutiik.ee/tooted/kotid/
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: kott

Roosamanna voodipehmendus

02.05.2015
Ma ei ole varem voodipehmendust teinud. Kuigi siin suurt keerulist pole ju, pabistasin ikka natuke. Aga sain kenasti hakkama.
Ja kuna kahjuks-kahjuks ei suutnud ma teha häid pilte, siis esimeseks pildiks lisan kohe tagasiside pildi, kus mõne päevane pisike beebi naudib und.

Viimasel ajal on minu ümber nii palju roosamannat.... Küll tellimuste täitmisel kui ka tuttavate värskete emade seas. Endal on mul kodus veerand jalgpalli meeskonda. Egas poistel viga pole, igate pidi vahvad tegelased aga üks pisike patsike võiks ka ju lõpus olla...

Voodipehmenduse mõõdud 30*400 cm. Vahele panin 2 kihti 120g/m2 vatiini. Paelad on iga 40 cm järel nii üleval kui all. Kujunduses kasutasin nii pilte kui ka plokke mõttega, et suuremaks saades on lapsel ka huvitav vaadata, mis ta ümber on.
 
 
 
 
Märksõnad: voodipehmendus

Nukuvoodi komplekt ja tuduriiete kott

01.05.2015
Tellimustööna valmis nukuvoodisse tekk, padi+padjapüür ning madrats+madratsipüür.
Soovitud toonid oli valge, kollane ja sinine.
Teki mõõdud on ca 45*45 cm.

Lisaks sooviti juurde lapsele tuduriiete kotti ja võimalusel samades toonides, kangastest ja kujundusega. Koti mõõdud 30*37 cm.
 
 
 
 
Märksõnad: kott nukuvoodipesu