Voodikatted kahele poisile

06.04.2017
Nende kahe lapitekiga oli alguses üsna hädas. Tellija sooviks oli, et põhitoonid oleks sinine, hall ja valge. Erinevaid halle kangaid on mul suht vähe. Kujunduse poolest tuli kohe mõte kasutada oma ühte lemmik mustrit ja kahel erineval viisil. Järgmiseks oli vaja kangad paika panna. Esimeseks mõtteks oli teha tekk kolme värvi reaga- sinine, hall ja kirju valge, aga kuna mul oli halli mustriga heledat kangast, siis jäin kahe värvi rea peale. Natuke jäi seda puudu, siis pidin klapitama. Üldmuljes ei väga ei saa arugi.
Ühe ruudu suurus on 16*16 cm. Tekk on läbi tepitud iga ruudu rea tagant. Kangad on eelnvalt läbi pestud. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Panen siia ka esialgsed kavandid.
 
 
Märksõnad: lapitekk

Mängutekk beebile

05.04.2017
Mängu/põrandateki mõõdud on ca 120*120 cm. Selle teki puhul oli soovitud toonideks roheline ja kollane.
Vahel on paksem vatiin. Tekk on mõnusalt paks, aga mitte üleliia pehme. Paras paik beebile maailma avastamiseks.
Mängutekkide GALERII
 
 
 
 

Selle teki juurde sai tehtud ka pehme raamat.
 
Märksõnad: mängutekk

Hendriku mänguväljak

03.04.2017
Mängutekk beebile põrandale, mille peal on mõnus maailma avastada.
Hendriku mänguteki mõõdud on 120*120 cm. Teki vahel on paks vatiin. Teki peal on pall ja päike, mis kõrisevad ning raamat, mis piuksub.
Mängutekkide GALERII
 
 
Märksõnad: mängutekk

Lapitekike hallides-beezides toonides

02.04.2017
Lapitekike, mille soovitud mõõdud on 100*120 cm.
Kahjuks jäi mul nüüd reaalne suurus mõõtmata, küll aga ainult pealise mõõdud olid 106*120 cm. Teen alati tekid suuremad, sest siis on jama, kui lõpuks jääb väiksem. Vatiin ja teppimine vähendavad suurust mingil määral.
 
 
Märksõnad: lapitekk

Põrandatekk öökullidega

01.04.2017
Põranda/mängutekk on mõnus, paks ja kohev tekk, mida on hea beebile põrandale alla panna.
See tekike valmis tegelikult tellimustööna, aga kuna katsikulised jõudsid ette ja kinkisid beebile ise mänguteki, jäi minu oma nüüd ilma omanikuta. Tekk sobib nii tüdrukule kui poisile. Mõõdud ca 120*120 cm, natuke peale.
E-poes.
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk põrandatekk

Lapitekk rooside ja lilledega

29.03.2017
Lapitekk voodikatteks
Tellimustööna valminud lapitekk/voodikate. Mõõdud 200*240 cm. Ühe ruudu suurus on 18,5 cm. Teppisini iga ruudu rea tagant mõelmit pidid. Tekk on mõnus ja pehme. Kõik kangad on eelnevalt läbi pestud ilma pesuaineta. Tekki võib ka masinas pesta 30-kraadi juures. Õrnalt võib tekki ka triikida, aga kindlasti ilma auruta.
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk

Lipukett Anetele

28.03.2017
Lipukett Anetele
Lipukesed on õmmeldud puuvillasest kangast, kahekordsed. Servad on puhtaks õmmeldud. Paelaks on kandipael ja traditsiooniliselt on minu lipukettidel ka pits. Tähed on aplitseeritud.
Lipukettide GALERII
 
 
 
 

Roosa-mummulised põlled

24.03.2017
Roosad põlled.
Tellimustööna valmis kaks laste põlle ja kaks täiskasvanu põlle.
Seekord tegin natuke teisiti kui muidu. Tavaliselt olen kaared kantinud ja ka samast kandipaelast teinud sidumise jaoks paelad. Seekord palistasn. Olen kartnud kaare palistamist, aga ei olnud hullu midagi, täitsa hästi sai hakkama. Küll aga võtab sidumise paelte eraldi tegemine kõvasti rohkem aega.
Nimed tikkisin eraldi kangale ja õmblesin nö sildina põlledele, panda on aplitseeritud.
 
 
 
Märksõnad: põll

Roosa-manna beebitekk

19.03.2017
Selle roosa lapitekikese tegin heale sõbrale, kes sai vanaisaks...et ta saaks selle kinkida pisikesele uuele ilmakodanikule. Beebitekikese mõõdud on ca 100*100 cm. Tehnika inglise keeles Rail Fence. Siin on hea ära kasutada kangajääke, ribasid. Roosa-jäägi kast sai natuke ka tühjemaks, küll mitte märgatavalt, arvestades kasti suurust, aga midagi ikka.
 
 
 
Märksõnad: beebitekk lapitekk

Lipukett Trevorile

19.03.2017
Lipukett, lipukesed.
Trevori lipuketid pidid olema kollased-rohelised ning tähed ja kandipael sinised.
Lipukese kõrgus on ca 18 cm. Lipud on kahepoolsed, servad puhtaks õmmeldud. Paelaks on puuvillane kandipael.
Lipukettide GALERII
Märksõnad: lipukett

Mängutekid beebidele

22.03.2017
Mängutekid, põrandatekid, mänguväljakud- et beebil oleks mõnus maailma avastada.
Nende kahe mänguteki eeskujuks oli tellijatel see tekk. Mul on maitsekad kliendid ja selliseid tooteid soovitakse veel ja veel. Mõned kangad olid otsa saanud ja mõnda oligi ainult tüki-kahe jagu, seega need pidin asendama. Pildid on seekord väga kiiruga tehtud minust väga mitte olenevatel põhjustel.
 
 
 
 

Ka see tekk valmis tellija näpunäidete ja soovide järgi. Ainus hirm oli, et äkki jääb liiga kirju kui sisemine ruut ja välimine serv on samast kangast, just nendest öökullidest, aga hirm oli asjatu. Nii tellija kui ka mina jäime rahule.
 
 

Kohvikannusoojendajad

20.03.2017
Kohvikannusoojendaja
Et kohvi või tee püsiks soe, on hea kannule ümber panna kannusoojendaja.
Kõrguseks seekord ca 32 cm ja laius 30 cm. Soojendajatel on vahel paks vatiin ja sees puuvillane vooder.
Lapitehnikas muster on mõlemil pool.
 
 

Punasel soojendajal on vooder ja pealis eraldi õmmeldud ning alumine nö kant on tekitatud voodrist.
 
 
 

Sinised soojendajad on õmmeldud ühe õmblusega ja alumises servas on kant, mille seest poolt kinnitasin käsitsi peitepistega.
 


 
Märksõnad: kohvikannusoojendaja

2*2 mänguväljakud Panda

15.03.2017
Mängutekk, põrandatekk beebidele.
Eelmise nädala suurim töö oli valmis saada kaks 2*2 mänguväljakut. Üks väljak koosneb neljast tekist suuruses ca 110*110 cm.  Neli tekki on roosat, neli helesinist. Moodustada saab kas üleni roosa mänguväljaku või siis roosa-helesinise kirju. 
 
 
 
 

Tekid saab omavahel ühendada paeltega.

Minu jaoks oli see ka natuke väljakutse.... kaheksa pea ühesugust tekki on juba nagu masstoodang. Aga mina vajan iga eseme valmimisel seda avastamist, et kui ilus välja tuli. :) See annab energiat ja edasitegutsemise tuhinat.
 

Tekid on hästi paksud. Kihtide kinnitamiseks kasutan spetsiaalseid kõveraid haaknõelu. Väga head abivahendid. Aga  kaheksa tekki ühe päevaga kokku panna oli natuke liig. Näpuotsad olid nii tundlikud lõpuks, et ülejäänud ootel olevad mängutekid pidid ootama käesolevat nädalat. 

Panda detailid joonistasin kahepoolsele liimipaberile, mille olin triikinud kanga pahemale poolele. See järel lõikasin need välja, eemaldasin paberi ja triikisn oma kohale. Tol hetkel ma veel ei teadnud, et teen jalad ja kõrvad teisiti, et need jäid üle järgmisi pandasid ootama.
 
 

Lapitekk ahvidega

13.03.2017
Lapitekk ahvi-aastal sündinud beebi-poisile.

Selle teki kujundamine sai alguse ahvidest. Mõttes mõlkus, et ahvid võiks teki peal olla laiali ebakorrapäraselt. Alguses oli murekohaks ahvi suurus, ruuduna neid lõigata ei saanud. Lõpuks lõikasin tüki suuruseks 30*36 cm (pluss õmblusvaru). Aga üks ahv jäi puudu, ei tulnud välja. Natuke mõtlemist ja neljanda ahvi lõikasin ruuduna 30*30 cm.

Arvutis on mul üks lapiprogramm, milles sain katsetada ahvide paigutust. Järgmisel päeval tuli mõte teha ülejäänud teki pind ruutudest, õigemini ristkülikutest. Minu jaoks oli see esimene kord. Ristküliku mõõduks sai 10*12 cm, et jaguks kenasti ahviga. Kokkuõmbelmine oli paras pusle. Ladusin tükid lauale ja alustasin ühest servast. Jooksvalt sain vaadata, kuhu poooel triikida õmblusvarud, et need omavahel ristuksid, mis tagab selle, et nurgad lähevad kenasti kokku.

Teinekord aga juhtub nii, et kui ma vihikusse kohe kirja ei pane tellija soovi täpset kirjeldust vms, siis võib ununeda. Seekord juhtuski nii! Kuna see tekk oli tulemas nii vahva, siis tahtsin kiiresti-kiiresti valmis saada. Vuristasin teki hommikupoolel kokku ja kui kliendile ette näitasin ja meie vestlust ette poole kerisin, märkasin, et tekile sooviti ka nime! Egas midagi... harutasin neli ruutu teki seest välja, aplitseerisin nime peale. Harutasin teki serva natuke lahti, tänu millele sain nime-tüki õmblusmasinaga tagasi õmmelda ning serva õmblesin kinni käsitsi peitepistega. 
 

Aga tekiga jäin ise väga rahule ja tellijale meeldis ka! Mõõdud ca 120*120. Tegelikult on ühte pidi 3 cm pikem, aga ma ei hakanud raamidega seda korrigeerima, panin need võrdsed ja arvan, et see kolm sentimeetrit on märkamatu vahe.

Ja tepitud sai nii.

 
Märksõnad: beebilapitekk lapitekk

Karli lipukett

08.03.2017
Lipukett, lipukesed.
Mulle meeldib, et tänu tellijate "erisoovidele" saan katsetada variante, mille peale ise ei tuleks või proovida ei julgeks. Nende lipukeste kangad valis välja tellija. Täitsa huvitav ja vahelduseks teistsugune tulemus igal juhul!
Teisel lipul on käsitsi tikitud lapse sünniandmed.
Lipukettide GALERII
 
Märksõnad: lipukett

Mängutekk Irisele

06.03.2017
Mängutekk, põrandatekk beebile.
Mänguteki mõõdud on ca 120*120 cm. Teki vahel on paksem vatiin. Sellele tekile sooviti võimalikult palju kasse. Mõned pildid leidsin, lisaks ühe rohelise kassidega kanga, millest tegin keskmise osa ja välimised servad.
Mängutekkide GALERII
info, tellimine jm küsimused: airi@lapibutiik.ee või 523 4210
 
 

Helesinine-beezikas lapitekike

04.03.2017
Vahepeal on valmis saanud ka üks helesinine-beezikas lapitekike. Mõõdud ca 120*120 cm, natuke peale.
Ruudu suurus 12 cm. Teki vahel on mahuline vatiin ja tepitud on iga ruudu rea tagant. Saab ja võib pesta ka pesumasinas.
LapiButiigis valminud tööd: Galerii
 
 
 
Märksõnad: lapitekk

Roosiline-lilleline lapitekike

03.03.2017
Tellimustööna valmis roosiline-lilleline lapitekike. Soovitud mõõt oli 120*120 cm, valmis tekk on ca 125*125 cm. Tekis on 100 ruutu. Kõik kangad on eelnevalt läbi pestud, minu tehtud tekke võib pesta pesumasinas. Ka teping on täiesti piisav selleks, et tekki pesta.