Triibulised voodikatted

30.01.2021
Tellimustööna valmisid kaks voodikatet kangaribadest. Mõlemis tekis on 50% siniseid ribasid, 25% kollaseid ribasid. Kolmandaks värviks on ühes oranz ja teises roheline. Kuigi sinist on tekis kõige rohkem, siis see ei jäänud üldse domineerima.
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk voodikate

Projekt Juubel vol.5 ehk Palju õnne, (kolmas) õde!

23.01.2021
Nüüd on ring täis. Juubeliks on saanud lapiteki ema, isa ja kõik kolm õde.
Selle lapiteki mustri ja värvitoonid valis õde ise välja. Topelt-suure teki/voodikatte sai ta sel põhjusel, et õemehel oli ka juubel.
Mõõdud ca 245*245 cm. Tehnika Iiri ahel.
Eelmised tekid:
Isa
Ema
Õde üks
Õde kaks
Enda juubeliteki mõtted on juba olemas, õigemini üks jänestega kangas, millest õmblen omale lapiteki. :)
 
 
 
 
 

Mõned pildid ka tööprotsessist. Neid ruute tekis ei õmmelda ükshvaahal kokku. Muidugi võib, aga on olemas ka kiirem ja lihtsam viis. :) Siin on küll natuke arvutamist ja ravestamist vaja, mis ei ole minu tugevaim külg. Kui ruutuplokke on vähe, siis olen ka ükshvaaval õmmelnud ruute, sest ma õmblen kiiremini kui arvutan.
 
 
 
Märksõnad: lapitekk voodikate

Mälestustetekk lapse riietest

17.01.2021
Suvel käis sõbranna külas ja tõi kotitäie oma poja väikseid riideid. Tõstsin toona selle koti riiulisse. Mitu kuud hiljem garderoobi koristades, hakkasin uurima, et mis kott see on. Uuuups! Olin täitsa unustanud. Nii piinlik. Võtsin siis üsna kohe ette riiete ettevalmistamise ja lõikasin valmis tükid suuruseks, et jaguvad viiega. Nt 5*5, 5*10, 10*20 jne. Teki muster ja paigutus sai paika jooksvalt. Lihtsalt hakkasin tükke põrandale laduma. Niipalju teadsin, et teen 30*30 cm suurused ruudud, mis ühendan hiljem puuvillase kangaribaga. Küsisin ka kolm värvi eelistust, vastuseks punane, kollane ja sinine. Tagasiside pilti vaadates, siis panin üsna täppi valikutega. Kasutasin tekis hästi palju erinevaid detaile ja kirju, mis riietel oli.
Mõõdud 118*206 cm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vardapesa

16.01.2021
Jõuluvana kingikotti sai tehtud üks vardapesa.
Vardapesa mahutab ära pikad ja lühikesed vardad, heegelnõelad ja ringvardad. Pesa laius 50 cm ja kõrgus 38 cm.
Galerii kodulehel
Tellimine LapiButiigi e-poest
 
 
 
 



 
Märksõnad: vardapesa

Palju õnne, LapiButiik! ehk tekiloos

11.01.2021
Täna on sünnipäevade päev. Minu õmblus ja lapitehnikatuba Märjamaal saab täna 8-aastaseks!
Avamisepäevaks sai valitud minu sünnipäev. Lisaks saab OÜ LapiButiik veebruaris 9-aastaseks.
Selle puhul loosin taas välja lapiteki. Loos toimub FB-s: link
Teki mõõdud ca 150*205 cm.
 
 
 
 
 
Pean nüüd aus olema ja tunnistama, et tagusel on plekike. Märkasin seda natuke liiga hilja, aga loodan, et see ei kahanda teki väärtust võitjale.
Märksõnad: lapibutiik lapitekk

Mälestuste lapitekk kaheksakandadega

09.01.2021
See tekk on selle teki nö järg.
Mõõtudelt tuli veel suurem, sest muidu ei saanud ma kaheksakandi diagonaalselt jooksma panna. Mõõdud 208*230 cm. Ühe ruudu suurus on 10 cm
Materjaliks tellija poolt toodud kleidid jm. Väga erinevad materjalid. Õmblemine oli paras katsumus, aga seekord läks kindlasti sujuvamalt kui eelmisega. Õmblusvarude triikimisega ei näinud üldse vaeva, triikisin pealt poolt ja nii kuidas õmblusvarud tahtsid, sinna poole läksid. Teki välimust ja kvaliteeti see ei mõjuta, seega ma ei näinud mõtet aega ja vaeva kulutada selle peale.
See kleit, millest on kaheksakannad tehtud, soovis tellija eriti välja tuua. Teiseks soovis, et oleks nö heledad ja tumedad lained. Tegin, mis suutsin ja kuidas materjal lubas.
Ise olen jälle väga rahul tulemusega.
 
 
 
 
 
 
 
 

Mängutekk tiigriga

06.01.2021
Mängutekk Remile. Hallides, helesinistes, lillades toonides.
Klient soovis, et äkki saaks ka tiigri tekile, sest oma pisipoja nad nii kutsuvad. Tekile on ka masintikitud lapse nimi ja sünniandmed.
Ei saa mainimata jätta, et Remi on ka minu poja nimi, kes sai sellise nime peaagu 15-aastat tagasi.
Galerii
E-pood
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Lapitekk Hageri triibulise kaheksakannaga

03.01.2021
Minu käest telliti voodikate kirikuõpetajale. Sooviti heledat, beezikat ja midagi Hageriga seotud. Olid erinevad variandid, teha midagi vöörkija järgi vms. Otsustasime kasutada Hageri kihlekonna triibukangast.
Teki tegin kaheksakandadega. Küll neid sai tõstetud edasi-tagasi, tehtud vähem, siis jälle juurde jne. :) Alla tegin ka ühed ribad triibukangast, et tähti tekiga rohkem siduda, muidu oleks tähed väga üksikud olnud. Ka tagus sai sel põhjusel roheline valitud.
Mõõdud 125*207 cm.
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk voodikate