Romantilised lapitekid

30.04.2017
Ajaga on mul kogunenud jälle hulk romantilisi ja lillelisi kangaid. Taaskasutus. Seekord juhtus nii, et kõik need on pärit minu kõrvalpoest, sh ka tagused. Lõikusin kohe kõik materjali ära ja sain kaks lapitekki. Mõõdud ca 160*200 cm. Ühe valmisruudu suurus tekis peaks olema 15*15 cm. Teppisin ka iga ruudu rea järgi. Vahel on mahuline vatiin. Üks tekk on broneeritud, teine rändas Tartusse homme avatavasse käsitööpoodi müüki.
Pange tähele, et mõlemis tekis on kasutatud samu kangaid , aga on erinevalt laotud. Roosamas tekis on üle ruudu üks ja sama kangas, heledmas tekis on kõik vabalt laiali.
 
 
 
 
 
 
 
 
https://www.lapibutiik.ee/admin/upload/Dokumendid/uus/lapitekkroosidega3.jpg
Märksõnad: lapitekk voodikate

Roosa mängutekk öökullidega

26.04.2017
See roosa mängutekk valmis tellimustööna ja oli katse kaks. Esimesel katsel panin keskele roosa kanga, aga tellijale tundus, et pildiga kangas oleks parem. Mänguteki mõõdud on 120*120cm, vahel 4 cm paksune vatiin. Kõik kangad on eelnevalt läbi pestud, luban tekki pesta ka pesumasinas 30-kraadiga. Nelja nurka õmblesin puuvillased nöörid, kuhu saab siduda mänguasjad.
Valminud mängutekkide GALERII
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Kahekohaline mänguväljak kaksikutele

24.04.2017
See mängu/põrandatekk koosneb kahest erinevast tekist. Tellija esialgne soov oli 120*140 cm, aga lõpuks leidis, et jääb tema kakskikutele väikseks see üks tekk. Aga õmblusmasina alla teppimiseks ma väga suuremat tekki kui 140*140 ei suuda suruda, siis pakkusin välja paeltega kahe teki ühendamise. See sobis! Kokku on mänguväljaku mõõdud 240*140 cm.
Värvi soovid oli sinine, must, hall ja midagi rõõmsamat sekka. Sellega ka natuke murdsin pead, et kas panna kirjuid kangaid sisse rõõmsamaks värviks või hoopis mõned üksikud kollase laigud. Otsustasin kollase poolt, aga kuna natuke ka pabistasin, siis tegin tellijale variandi ka ilma kollaseta, aga valituks osutuks ikkagi kollasega variant. 
Tekile on õmmeldud ka kolm puuvillast paela, kuhu saab siduda beebi mänguasjad. Nimed on aplitseeritud, st kinnitatud kangale sik-sak pistega.
Teki vahel on 4 cm paksune mahuline vatiin. Kangad on eelnevalt läbi pestud.
LapiButiigi mängutekkide GALERII
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Mängutekk öökullidega beebi-tüdrukule

19.04.2017
Mängutekk beebile.
See mängutekk valmis tihedas koostöös tellijaga. Nimelt tulid noored tulevased vanemad ise LapiButiiki ja valisid kangad välja. Soove ja mõtteid olid mitmeid, nii et kokku kulus ca tund aega. :) Väga vahva oli, et ka meesterahval oli oma arvamus ja ütles sõna sekka.
Üks osa tellimustööst ehk mängutekk on valmis. Natuke pidin ma ikkagi algset valikut muutma, sest alati ei näe kohe ette, kas ja kuidas valik klapib kokku. Aga pildi järgi on tellija minu muudatustega rahul.
Teki mõõdud on 120*120 cm, natuke peale. Vahel on 4 cm paksune vatiin. Ümber öökullide ja ümber ruudu pinna on tumeroosa kandipael. Annab tekile natuke ilmet. Kasutasin seda paela, kuna teistele esemetele läheb ka see ja tellijatel oli soov, et asjadel oleks ühiseid detaile. Teki peale on ka õmmeldud puuvillased nöörid, kuhu saab siduda beebi mänguasjad.
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Mängutekk beebi-poisile

16.04.2017
Tellimustööna valmis rõõmus ja värviline mängu/põrandatekk beebi-poisile. Kangad, mida kasutan, pesen kõik eelnevalt läbi. Seega võib ka tekki pesta pesumasinas, 30-kraadiga. Mänguteki vahel on paks mahuline vatiin.
Tekk sobib beebile alates sünnist ja kui laps on juba suur ja paigal ei püsi, saab tekki kasutada ka niisama põrandal istumiseks, võimlemiseks vms.
Galerii
 
 
Märksõnad: mängutekk

Seinatasku mõmmidele

16.04.2017
"Kiusamisest vabaks!" on ennetav programm, milles keskendutakse kiusamise ennetamisele 3-10 aastastele laste seas. Selles programmis kasutatakse ka Sõber Karusid, mis aga vajavad oma uutes kodudes lasteaedades ka pesa.
Ühele lasteaiale õmblesin selle tarbeks seinatasku. Iga tasku on erinevast kangast. Suure karu pesa on eraldi. Sellega nägin kõige rohkem vaeva, just sellepärast, et mõmmi on nii suur ja et ülejäänud seinavaipa kokku ei tõmbaks. Sai tehtud mitu katset, et milline tehniline variant kõige parem oleks.
 
 
 
Märksõnad: seinatasku

Pajakindad linnukestega

14.04.2017
Täna on just õige päev näidata kevadisi pajakindaid. 
Pajakinnaste kujundus on peopesas ja peopeal peegelpildis. Peopesas on 400g/m2 vatiin, st et peaks ikka saama kasutada kindaid ka eesmärgi päraselt.
 
 
 

Öökullidega padjad.

08.04.2017
Tellimustööna valmis neli öökullidega patja. Öökullid on patjadele aplitseeritud. Nimed tikkisin masinaga ja õmblesin nö sildina öökulli kõhule.
Öökulli autor on Siret ja ma olen talle väga tänulik, et ta mulle selle joonistas. Endal mul see oskus puudub.
 
Tüdrukutel on kõrva küljes lipsuke.
 
 
 
 
 
 
Poistele oleks tahtnud kikilipsu panna, aga hetkel ei olnud sobivat värvi valmis-lipsu. Järgmine kord jätan ka noka alla rohkem ruumi, seekord tuli lipsu mõte liiga hilja.
 
 
 
Patjade kate käib pealt ära, taga on lukuga kinnitus. Katteid võib pesta ka.
Märksõnad: padi

Voodikatted vennale ja õele

08.04.2017
Lapitehnikas voodikatted Eleonorele ja Jandrele. Mõõdud ca 90*200 cm.
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk voodikate