Satsiline põll ja lapiline kleidike

16.06.2015
Laps on kutsutud klassiõe sünnipäevale. Kuna sussikoti ja karbikeste ring saab täis, pidin muud mõtlema. 
Seekord tuli mõte teha lapitehnikas satsiline põll. Juhend on raamatust "Moekad põlled". Järgmine kord teen selle satside osa hoopis teisiti (loe: lihtsamini). Kohati ma ei saanudki aru, mida juhendis mõeldud oli, sest peale satside kinnitamist aluskangale, on üsna raske aluskanga külgi puhtaks õmmelda.... Satsid jäävad ju ette!? Pusisin seekord need ääred kuidagi ära. :)
 
 
 

Lapikleidikese õmblesin lihtsalt. Natuke läks ka seal tehnoloogiliselt valesti aga välimust see ei riku. :) Kleit on ca 2-4 aastasele.
 
 

 

Kingitused Andrele, Gregorile ja Gerdile

13.06.2015
Gregor on Pikneka fänn ja temale õmblesin 5ndaks sünnipäevaks seinavaiba. Ema käest sain vihje, et poisil pole kuskile oma ajakirju panna.
 
 
 

Gerdile meeldivad kilpkonnad ja erinevaid paelajupikesi katsuda ja tirida jne. Talle õmblesin esimeseks sünnipäevaks kilpkonna. Kilbi vahele õmblesin paela aasad. Mõte internetist pildi pealt, teostus oma peaga. Järgmine kord teeks tehnoloogiliselt pisut teisiti. Aga seekord tuli selline. :)
 
 
 

Andre õdedele õmblesin lapiseeliku ja kleidikese. Andrele aga Batmani keebi ja mängupüksid. Pildil demonstreerib minu poeg komplekti. Lendab küll! :)
 
 
 
 
 

Kaua tehtud (loe: mõeldud) kaunikene...

11.06.2015
Aega läks aga lõpuks tehtud sai. Ammu-ammu igatsesin uut kotti, millega oleks hea kaasas kanda märkmikku ja mõnda tööalaselt vajalikku vihikut. Vahepeal oleks õnnestunud peaaegu ka kergemat teed minna ja Kadri käest ilus kott osta aga "õnneks" valis tellija ühe asemel kaks ja nii ma ilma jäin. :)
Võtsin ennast siiski kätte ja õmblesin ühe ülivahva koti. :)
Materjaliks on teksa. Väga ilus jääb teksa-materjal risti-rästi tehnikas. Väga ilus!!! Kotil on ees neli plokki ja taga kaks plokki selles tehnikas.
Mõõdud on 28*31+klapi osa 12 cm.
Sees on kaks taskut, üks lukuga. Teksa on tepitud sellise õhema tugevama vatiini-taolise asja peale ja kott hoiab ilusasti vormi.
 
 
 
 
 
 
 

Lapitekikesed

05.06.2015
Pildid on klikatavad.
Lapitekk "Reis ümber maailma". Minu poolt see juba teine selline. Komplekti saavad kuuluma ka nupud, täring ja kott, millega hea nt randa tekikest kaasa võtta. Tekk on täitsa saadaval, hetkel siis lihtsalt tekina.

See tekk oli väljakutse. Sooviti tibusid aga roosat tekki. :) Tibudega kangas on mul helesinise-roheka põhja peal. Tekk sai siiski üsna roosa ja tellija jäi rahule. (Sellist tibudega kangast on võimalik osta LapiButiigist. Samuti järgmisel tekil kasutatud vahvat kollast laste kangast ;) )
 
 
 
 

Ka järgmised kaks tekki on täiesti saadaval. Kuna väikeste tekkide riiul sai ka vahepeal päris tühjaks, õmblesin kaks tükki kohe juurde. Minu meelest tulid hästi nunnud ja suht neutraalsed, sobilikud nii poisile kui tüdrukule. Mõõduks 100*100 cm.
 
 
 
 
 
 
 

Rohekas kleidike, lühike veidike...

02.06.2015
 Paar päeva LapiButiigi tööajast võtsin endale st õmblesin nö omi asju. :) Teoks sai üsna mitu ammust mõtet.

Lõpuks sain õmmeldud sõbranna tütardele lapitehnikas seeliku ja kleidikese. Tüdrukud on 6 ja peaaegu 2. Kleit küll pole roheline ja loodetavasti pole lühike ka. :)
Vaatan seda kleidikest ikka ja jälle ja muudkui ohkan, et miks küll minul tütart pole??? Õmbleksin talle kohe kolm-neli sellist kleidikest.
 
 
 
 
 
 
 

Teine "lõpuks" on uus lapiseelik endale. Pikkust ca 60 cm (liiga pikk tegelikult minu jaoks) ja allääre laius  natuke üle 5 meetri.
 
 
 

Teksade varudes oli üks seelik, mille toon ja ülaosa mulle meeldima hakkasid. Lõikasin originaalsatsi ära ja õmblesin puuvillasest kangast uue. :) 
 
 

Ühe teksa-seeliku tegin ka aga täna hommikul mulle see ei meeldinud. Teksat ei õnnestunud väga krookida. Aga mehele meeldis.... :) Täna õhtul juba meeldib mulle ka. Aga jällegi liiga pikk! Mõtlesin, er harutan alt rea ära, siis mõtlesin, et harutan ülemise rea ära. Aga siis tuli hoopis mõte, et keeran ülemise rea värvliks. :) Alla lisan pitsi ja arvan, et tuleb päris mõnus seelik. NB! Mulle meeldib see taskuke seal all reas.