Roosa mängutekk jänkudega

16.01.2020
2019 aasta esimesi töid oli roosa mängutekk. Keskel on armsad jänkukesed.
Mõõdud ikka 120*120 cm. Kangad ja tagus puuvillased, vahel paks mahuline vatiin.
Tehtud mängutekid Galeriis
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Lilla-must-beez lapitekk

08.01.2020
Lapitekk 14-aastasele noormehele, kelle tuba pidi tänu sellele tekile nüüd korras püsima. :) See oli hästi armas tellimus/tellija. Asju ajasime telefoni teel, hästi tore naisterahvas oli.  Seega ma poolikut tööd vahepeal ette näidata ei saanud. 
Poisi tuba on lillades-mustades toonides pluss beez (puidust voodi). Nendes toonides sai ka tekk tehtud. Tehnikaks Reis ümber maailma.
Tellija andis hiljem tagasiside, et tekk on kui muinasjutt ja oli väga rahul. Nii tore on, kui on sellised vahvad kliendid! Helistas veel teist kordagi ja andis teada, et poisi tuba püsib nüüd korras ja varsti tuleb uus tellimus. :)
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk

Kirju kaheksakandadega lapitekk

03.01.2020
Mulle väga meeldivad tellimustööd, mis on tellija enda kangastest, eriti kui neil kangastel on tähendus.
Selle teki jaoks on kangaid kogutud pikemat aega ja nüüd paluti mul need tekiks vormistada. Materjali oli kaks kilekoti täit, oli taaskasutust ja oli ka meetriga kangaid. Selliste tekkide puhul on muidugi raske materjali kulu arvestus, sest ei tea ju täpselt mida kui palju on ja jagub ja siis on raskem kujundust valida. Tavaliselt sel juhul teengi kirju-mirju teki, kus läheb kasutusse igast kangast natuke.. 
Olen kogu aeg tahtnud teha kaheksakandi nii, et need ei oleks tekil korrapäraselt. Olen netist otsinud ideid ja ise palju mõelnud nii ja naa pidi. Nüüd selle  teki kujundamisega suutsin lõpuks kaheksakannad tekile sättida nihkesse. See aga tähendab, et mingit mass-tegemist ja plokkide korraga valmimist ei ole. Kõik tähed pidi valmis õmblema ribade kaupa ja siis põrandale laduma.
 
 
Vahekangaks planeerisin ühe heledama oranzika kanga. Ma ei teadnud, kas sellest jagub enne, kui sai kõik välja lõigatud. St enne ma lõikasin vajaliku suurusega tükid välja ja peale maha ladumist selgus, kas jagub. Mõned ribad pidin omavahel õmblema suuremaks tükiks, et saaks vajaliku suurusega ruudud. Ja tükke tuli välja täpselt vajalik kogus!!!
 
Valmis teki mõõdud on natuke rohkem kui 200*200 cm. Olen ise väga rahul, selline tekk on täpselt "minu". Ka tellija ja saaja jäid tekiga rahule. Ilus, hele, kirju, rõõmus.
 
 
 
 
 
See helesinine kangas on teki saajale erilise tähtsusega, selles on tekis kolm tähte.
 
Taguseks on seekord flanell. Kartsin, et nii suurel tekil on seda paha õmmelda ja hiljem teppida, et hakkab mängima vms, aga tegelikult oli väga hea õmmelda. Ei libisenud ega midagi.
Märksõnad: lapitekk lihtnetäht

Mängutekk Aleksile

01.01.2020
Mängutekkide Galerii
Tellimine e-poes
 
 
 
Märksõnad: mängutekk