Projekt "Roheline"

26.11.2018
Järg on mul nüüd sassis, aga äkki vol 2 osa 3. :)
Valminud on järgmised viis rohelist lapitekikest. Mõõdud ca 100*100 cm.
 
 

 
 
 
 

Natuke tööprotsessist.

Siin on mõned pildid sellest, kuidas tavalisest üheksaruudu plokist saab lõikamise ja ümbertõstmise teel hoopis teistsugune lapipind.
 
 
Võrdluseks on siin nö aeglane variant sama lapipinna saavutamiseks.
 
Märksõnad: beebilapitekk roheline

Palju õnne, õde!

03.11.2018
 Olen mitte-teadlikult käivitanud traditsiooni, kus pere juubilarid saavad kingituseks lapiteki. Isa oli esimene kingituse saaja, siis sai ema lapiteki. Mingi aeg esitas õde voodikatte tellimuse ja kuna tal oli juubel lähenemas, sai see talle juubelikingiks. Teine õde, kellel mõne aasta pärast on juubel, hõõrub juba käsi ja valib kujundust ja kangaid. :D
See lapitekk/voodikate on suur, 220*240 cm. Õde soovis kollastes toonides. Kollane väikese mustriga kangas on aga üks defitsiitsemaid kangaid ja iga toon ei sobinud ka. Lõpuks leidsin kogemata ühe helekollase valgete lillekestega kanga. Teiseks tooniks sai naturaalne valge. Ja nagu ikka, oli ka selle teki tegemisega aega küll, kuni avastasin, et sünnipäevapidu on juba nädala pärast. Kokku õmblesin seda tekki ca 16-17 tundi. Esimesed kolm tundi kulusid tükkide väljalõikamiseks esimesel päeval, teisel ja kolmandal päeval õmblesin ca 5-6 tundi mõlemil päeval ja teppimiseks kulus veel paar tunnikest neljandal hommikul. Taguse otsimisega jäin ka viimasele hetkele, aga õnneks leidsin kõrvalpoest kaks kardinat, millest klapitasin suure taguse kokku.
Muster piltidel väga välja ei paista ja tekk on nii hele, proovisin küll nii siit kui sealt poolt pildistada. Aga tekis jooksevad helekollased diagonaalid korda- mööda valgete daigonaalidega.
Isa tekk blogis.
Ema tekk blogis.
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
  
Märksõnad: lapitekk

Mängutekk Teelele

01.11.2018
Teele mängutekk on tellija soovil roosades ja hallides toonides. Mänguväljakul on padi, nimeline raamat, päike ja pall.
Mänguteki mõõdud on 120*120 cm.
Mängutekid Galeriis
Mängutekkide tellimine: e-poes