Seljakotid Elly ja Rasmus

25.08.2020
Seljakotid Ellyle ja Rasmusele
Elly kotist oli tellijal kindle nägemus: lilled ja liblikad. Mul oli see ilus kirsipunane pisikeste kollaste liblikatega kangas. Klapi peale oleks need liblikad liiga väikesed olnud ja eraldi mul muud suurte iblikaga kangast ei olnud. Nii tuligi üks öö (siis tulevad alati parimad mõtted või jalgrattaga sõites) mõte aplitseerida samast kangast liblikas.
Seljakoti mõõdud on 25*30 cm. Klapi peal on tasku. Koti suu saab kinni tõmmata nööriga. Klapi alla seekord ei pannud trukki, vaid väikese plastmassklambri. Arendustöö käib iga koti õmblemisega. :)
Kotil on ka vahel õhuke vatiin.
Valmunud kotid galeriis - link
 
 
 
 
 
 
 
Rasmuse kotiga oli lihtne. Galeriis märgati Käpapatrulli kotti ja uuriti, kas saab. Tegin erandi ja sai. Erandi just ses mõttes, et selliseid erikangaid, mis poes on üsna korraliku hinnaga, ma tellimustöödes ei kasuta. Kui siis erisoovil ja erihinnaga. See konkreetne kangas oli tellitud oma pojale, aga tükike jäi veel järgi ka. Saab Renor ka veel midagi lisaks oma seljakotile.
 
 
 
Märksõnad: seljakott

Kaheksakandadega lapitekid

21.08.2020
 Ikka ja jälle kehtib ütlus, et kus on, sinna tuleb juurde. Samasuguse mustriga teki kingituseks saaja, tellis kohe ka mitu tekki oma lähedastele.
Mõõdud ca 215*215 cm.
Esimene tekk on lillakas-punakas-hallikas. Teine tekk on maalähedastes toonides pruunikas-rohekas-oranzikas. Ma naudin väga selliseid töid, kus mulle antakse üsna suur vabadus valida kangad. Kolmas sarnane tekk on ootel ja tuleb sinakates toonides.
Tekkides on nii taaskasutust kui nõuka-aegseid kangaid.
Lapitekkide galerii - link
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk

Kingsepa kingad ehk minu enda lapitekid

20.08.2020
Korjasin ühel soojal suvepäeval maja pealt lapitekid kokku ühele pildile. Kokku sain 10 tekki. Järgmisena peaks kokku korjama kõik lapitehnikas padjad. :) Neid on kõvasti rohkem kui kümme.

See on minu kõige esimene suur lapitekk. Õmblesin seda ca 2 aastat. Tekk on õmmeldud kangajääkidest, erineva laiusega ribadest. Pealis seisis päris kaua ootel. Lõpuks sai kokku võetud ja tekk lõpetatud.
Aasta 2006-2008
Kokkuõmblemisest pilt - link
 
See on minu esimene väike lapitekk. Õmblesin selle oma vanemale pojale. Teki vahel on see hall tepitud puuvillane vatiin, mis kahjuks pesus hiljem kokku tõmbas. Kangas aga mitte, seega on nüüd kanga ülejääk tekis. Poeg hoiab tekki siiani oma voodis. Mõtlesin, et peaksin lahti harutama ja teki korda tegema.
Aasta 2006.
 
Selle teki õmblesin oma keskmisele pojale. Materjaliks flanell. Selle teki vahel on baika tekk, see tegi lapiteki raskeks.
Aasta 2009
Isetegija blogis - link  

Vanemale pojale pikendatavale voodile voodikate.
Aasta 2010
Isetegija blogis - link
 
See tekk sai õmmeldud niisama. Selleks ajaks oli juba kindlust ja julgust rohkem.
Aasta 2010.
Isetegija blogis - link

See lapitekk valmis ühe projekti käigus. Nimelt Isetegija.net lehel toimus lapiteki koosõmblemine. Iga nädal tutvustas keegi ühte plokki. Lõpuks sai kokku lapiteki.
Aasta 2011
 
Selle teki ajal oli olemas juba LapiButiik. Natuke meenutades, siis selles tekis soovisin lihtsalt proovida Reis ümber maailma tehnikat ja kasutada erinevaid nõuka-aegseid kangaid. Ja kuna kodus tekke nappis, siis sai see tekk ka koju toodud.
Aasta 2014
 
See mängutekk sai tegelikult tehtud kliendile. Aga kahjuks andis punane pesus värvi. Ma ei tea täpselt küll, millega tekki pesti, aga peale mitmendat pesu, oli pesuaine lõhn ikka juures. Võtsin selle teki tagasi, harutasin nime lahti ja tekk on siiani meil aktiivselt kasutuses. Korduva pesuga tuli maha ka see "roosa" toon. Kliendile tegin uue.
 
Selle lapiteki õmblesin alles hiljuti oma nooremale pojale, kui äkki taipasin, et temal ei olegi päris oma tekki. :)
Aasta 2018
Blogis - link

Lisan siia ka ühe mänguteki, mis sai õmmeldud keskmisele pojale. Link
Eraldi pilti ei ole mul ühest suurest musta-valge kirjust tekist. See oli mulle poodi müüki toodud ja mingi hetk ostsin selle koju.
Ja kuna tekke on meil ikka 5 inimese peale vähe, siis on mõtetes juba üks mälestuste-üllatus tekk.
Märksõnad: lapitekk