5 meetrit lepatriinusid

29.12.2019
Minu pisipoja on kõige suurem lepatriinufänn üldse. Sügisel said lapsed omad toad ja mul tekkis võimalus lapsele kardinad õmmelda. Suuremad poisid ei taha ja neile piisab ruloodest. Lepatriinu kangast väga saada ei ole, aga siis kogemata leidisn Lipi-Lapi ärist vahva kanga ja ostsin ära kõik olemasolevad 5 meetrit, kanga laius 220 cm.
Järgmine päev helises telefon ja uuriti kas ma saan õmmelda 24 sussikotti ja et kas mul on pakkuda lepatriinudega kangast... "Jaaa, just eile tellisin." Tegin kiired arvutused ja tundus, et jagub kõikide projektide jaoks. Hiljem muidugi selgus, et arvutasin valesti ja kangast läks poole rohkem, aga jagus ka minu poja jaoks. See muidugi selgus siis, kui olin kotid välja lõiganud. Terve selle aja mõtlesin, et mis ema ma küll olen, ostan lapsele kanga ja siis õmblen selle tellimustööks... Samasse lasteaeda õmblesin eelmisel aastal lepatriinudega padjad.
Siin on 24 sussikotti. Nimed tikkisin punase mummulisele kangale musta niidiga. Seda jagus ka ainult nibin-nabin, nii et koti ülasrrvas on mummuline riba ainult eespool. Koti tagumine pool on üleni lepatriinudest. Mõõdud 30*37 cm, sees ka vooder.
 
 
 
 
Pidasin tellijaga nõu, kas hall taust ja punane niit või punane taust ja must niit.
 
 
Aga oma lapsele sain lisaks kardinatele ka veel põlle ja natuke jäi kangast veel üle ka. Renoril on vahva katusega voodija ta soovib sinna aknakesele ka veel kardinaid ette.
 
 
Lepatriinusid ei ole kunagi liiga palju. Kuna avastasin, et kangal on defekt rinnaesisel, siis tikkisin ka nime, sildina valgele kangale. Ja et see valge kangas väga nö ei kriiskaks silma, siis tikkisin nime ette lepatriinu ka.
 
Kui kanga kätte olin saanud, siis natuke ehmatasin ära, et kirju tapeet ja kirju kardin ei lähe väga kokku omavahel. Seega õmblesin kardina välimistesse servadesse ja alla äärde punase kandipaela, et eraldaks natuke. Minu meelest toimib päris hästi. Esialgne mõte oli õmmelda punasest kangast ribad, aga no punase kanga suutsin ka kõik (jõulu)tellimustöödeks ära õmmelda. Kardinaid käisin õmblemas "puhkuse" ajal. Lõupks oli vaja ju kaks kuud tagasi antud lubadus ka täide viia. Aga jaaa, minu jaoks on see  tõeline nauding, kui pood on kinni ja ma saan üksi rahus omi asju toimetada ja õmmelda.
 
 
Märksõnad: kardinad põll sussikott

Värviline mängutekk tuulikutega

28.12.2019
Novembris sai valmis õmmeldud üks mängutekk. Oli paras väljakutse, kuna tellija ei teadnud päris täpselt mida ta soovib. :) Ära olid märgitud värvid ja et tekil võiks olla kaheksakannad. Ma ei osanud ka kohe midagi täpsemalt täpsustada. Pildiga kangaid ka ei soovitud tekile. Valisime galeriist kaheksakandadega kujunduse, pildid jätsin välja ja asendasin tuulikutega.
Tagasiside: Tekk on käes ja ma olen väga rahul selle tekiga. Väga ilusad värvid,
kujundus! Suur suur aitäh Teile!
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Lapitekikesed kaksikutele

26.12.2019
Beebilapitekikesed. Mõõdud 100*100 cm.
Kaksikutele. Sama muster, erinevad värvid.
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk

10 paari pajakindaid

25.12.2019
10 paari pajakindaid nn konnalõikega. (Pildil 7 paari, korduvate kangastega paarid jäid välja.)
Tellimustöö ühele suurköögile. Kangaste valik oli vaba, selliseid tellimusi on mõnus täita.
7 paaril kinnastel on sees spetsiaalne kuumakindel vatiin, mida poest saab osta. Kolmel paaril on kuumakindel vatiin omast allikast, mis on järgi proovitud ja toimib isegi siis, kui tulikuuma panniga käte vahel unelema jääda. :)
Oi, kuidas mulle ei meeldi õmmelda ühte toodet korraga rohkem kui üks tk. :) 10 paari on ju 20 kinnast. Õnneks olid vähemalt erinevad kangad, peaaegu kõik. Ja tegelikult kolmanda-neljanda kinda juures, kui saavutasin mingisuguse rütmi ja süsteemi, hakkas juba isegi meeldima.
Materjaliks erinevad natuke paksemad puuvillased kangad, vahel kangale tepitud vatiin pluss peopesas kuumakindel vatiin ja see flanellist vooder.
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: pajakindad

(Taaskasutus)kangast kingikotid

21.12.2019
Kolmandat aastat aitan ma kõige pisema poja lastaia jõuluvanal komme pakendada. Esimesel aasal õmblesin tavalised nöörist kinni tõmmatavad kotid. Eelmine aasta õmblesin mittejõuluteemalised kotid koos tikitud nimega, mis sai sildina koti küljeõmbluse vahele õmmeldud.
Sel aastal mõtlesin mitu aega, et mida teha. Piilusin ka Hiinamaa poole, et äkki tellida vahvd karbid vms. Lõpuks siiski jäin esialgse mõtte juurde õmmelda sel aastal päkapikusoki kujulised sokid. Olen ise selle otsusega rahul. Kangad enamjaolt taaskasutus. Kaks laualina, ühed kardinad.
 
 
 

Kasvatajate kingitused ei oleks sokikujulises kotis ilusti nö istunud ja nendele õmbelsin sagadega kotid. Materjaliks üks kardin.

Vanema poja õpetaja kingipakend.
Märksõnad: jõulud kingikott