Hoiatus ja roosad südame-padjad

31.01.2018
Hoiatus! 
Ostes tooteid Airi Evestuselt, peate arvestama, et need on reaalselt VEEL ilusamad, kui nad olid valmistoote fotol ja Teil tekib koheselt soov juurde tellida! Kohe ja hästi palju :D Ma olen Airilt LapiButiik´ist juba mitu asja eritellimusena tellinud ja, ma ütlen ausalt, järjest ilusamaks lähevad need tööd! 
Suur-suur aitäh Sulle!

Üks hommik, kui arvuti tööle panin ja FB-lehe avasin, leidsin enda kohta HOIATUSE.... Selle poole sekundiga, mis möödus esimese ja teise lause lugemise vahel, jõudsin juba kõik võimaliku peast läbi lasta.... Ehmatasin,et mis nüüd juhtunud on.... Mis ma valesti tegin? Kus eksisin? :D Sellist tagasisidet ei ole ma varem saanud. Teeb ikka südame soojaks küll ja annab indu edasi minna.
Hoiatuse põhjustanud toodetest... Detsembri keskpaiku tuli tellimus südame-kujulisele padjale - et oleks roosa, ühelt poolt ühest kangast, teine pool lapitehnikas. Serva pits.
Sain ühe padja nädal enne jõule valmis ja näitasin tellijale pilti. Selle peale telliti kaks patja veel juurde, mis ka kohe valmis vuristasin.
 
 
 
Märksõnad: padi

Kirju ja rõõmus lapitekike

29.01.2018
Üks armas, vahva, värviline ja rõõmus lapitekike. Minu jaoks täiesti uued mõõtmed, 60*120 cm. Teki eesmärgiks on kasutada seda nii voodikattena kui hiljem titale kaisutamiseks. :)
Sellist "pildiraami" tehnikat olen ka enne kasutanud, aga nii, et raam on peenem kui taust. Seekord otsustasin proovida teistpidi.
Tekil on 15 erinevat pilti ja kõik raamid on erinevates värvides.
 
 
 
 
 
 
Panen siia ka kaks pilti valmimisprotsessist. Seekord sain laduda pilte ja raame kaks korda. Esmalt pildid, et ühte tooni ei satuks hiljem kõrvuti ja siis sättisin ümber värvid, samuti jälgisin, et oleks tasakaal. Värvid jagasin sellise põhimõttega, et ei oleks pildiga toon toonis, aga et siiski oleks pidil sarnane värv esindatud.
 
Märksõnad: lapitekk

Lapitekk ja padjakatted

29.01.2018
See tekk on selle aasta esimene suur tekk, mis valmis jaanuari teisel nädalal. Tekk pidi tulema neutraalne ja kasutusse läheb teleka ees peale tõmbamiseks ja niisama kasutamiseks poisile ja tüdrukule. Tellija soovil on värvideks oranz ja sinine. Pildid, mida on nii tüdrukulikke kui ka poisilikke, on vaheldumisi tuuliku plokiga. Erisooviks oli võimaliult palju Disney tegelasi. Andsin endast parima, esindatud on Hello Kitty, väike poni, Puhh, Miki Hiir, Lumivalguke ja Okasroosike. Ma ise jään nüüd natuke hätta, kas viimased üldse ongi Disney. :)
Selle teki tegemist nautisin ma väga. Jõulumöll möödas, pikem "puhkus" seljataga, ükski tähtaeg kukil ei tiksu. St, et ma sain rahulikult mõelda, sättida, õmmelda. :) Naudin ma muidugi kõiki oma õmblemisi, aga lihtsalt nii rahulik oli.
Teki juurde õmbelsin ka kaks padjakatet.
 
Märksõnad: lapitekk padi

Roosa-tumeroosa mängutekk

28.01.2018
 
 
 
 
 

Mängutekk sinistes-beezides toonides

22.01.2018
See mängutekk on nüüd selliste toonidega, mida ma enne ei ole kasutanud. Tellija soovis tekki sinistes-beezides toonides. Mulle tulemus väga meeldib.
Mõõdud 120*120 cm, teki vahel on paks-paks mahuline vatiin. Kangad on puuvillased ja eelnevalt läbi pestud. Teki peal on puuvillased nöörid, kuhu saab siduda mänguasju.
Mängu/põrandatekk sobib beebile alates sünnist. 
Tagasiside: Aitäh imeilusa teki eest. Meie väikemehele väga meeldis seal uudistada. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk põrandatekk

Lapitekk Rolandile

14.01.2018
Roland on pisike beebipoiss, kellele sooviti mängutekki, aga mis oleks võimalikult suur. Kahjuks ma ei suuda õmblusmasina alla suuremat paksu vatiiniga mängutekki mahutada kui 140*140 cm. Seega telliti hoopis 150*210 cm mõõtudega õhem lapitekk, millel poiss saab algul maailma avastada ja hiljem peale võtta. Tekki sooviti piltidega ja neutraalsetes pastelsetes toonides - beez, kollane, roheline.
Seekord on fotod jälle nii nagu on.... Õues pime ja sombune, tähtaeg lähenemas (loe: jõulud) ja siis teen ma pildid fuajees pildid nii hästi kui sealsetes tingimustes võimalik. Küll oleks vahva, kui leiduks mõni puutöömees, kes mulle lihtsa ja kerge kokkuklapitava voodiraami meisterdaks tekkide pildistamiseks. :)
 
 
 
 
 
 
 

 
Märksõnad: lapitekk

Lapitekk, mis rändas Hispaaniasse

14.01.2018
 Detsembrisse mahtus veel ka ühe lapiteki õmblemine. Tellija soovis, et tekk oleks kirju ja rõõmus. See lapitekk läks Hispaaniasse.
Mulle väga meeldib see teki muster. Just see osa, et kaheksakannad on natuke ebakorrapäraselt reas. Esimest korda nägin seda ajakirjas American Patchwork & Quilting, mis mul juba üsna mitu aastat postiga käib. Enne jõule käis minu juures üks tuttav, kes oli juba teinud ühe teki sellise kujundusega. Ja siis ma mõtlesingi, et teen ka sellise, erinevast kangast kaheksakannad annavad võimaluse teha teki kirjuks. Dilemmaks oli tausta värv - kas naturaalne valge või roheline. Kuna tuttava tekk oli ka rohelise taustaga, siis läksin kindla peale välja. Õnneks meeldis see variant ka tellijale.
Teki mõõdud on 150*150 cm, kõik 25 tähte on erinevast kangast. Teki raam on samadest kangastest.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk

Voodikate poisile

11.01.2018
Voodikate poisile.
Mõõdud 90*200 cm.
Tellija soovis järgmisi värve: tume sinine ( nagu öötaevas), valge ja hele, hele sinine. Mustri valis ta välja Galeriist, silma jäi see lapitekk.
Kangad on puuvillased, teki vahel on mahuline vatiin.
 
 
 

 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk voodikate

Mängutekk Augustile

04.01.2018
Mängutekk, pehme raamat, päike, pall ja lill Augustile.
Mängutekk Augustile.
Mõõdud 120*120 cm, materjal puuvillane kangas, vahel paks mahuline vatiin.
Teki juures on mänguasjad: päike, pall ja lill, mis kõrisevad ning raamat, mille ühe lehe sees on piiks. Raamatu esilehel on lapse nimi ja viimasel lehel sünniandmed.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mängutekk roosades toonides

07.01.2018
 Mängu/põrandatekk beebile roosades-hallides-beezides toonides. Mänguteki mõõdud on 120*120 cm. Teki vahel on paks mahuline vatiin. Kangad on puuvillased, eelenvalt läbi pestud ilma pesuaineta.
Teki nurkadesse on õmmeldud puuvillased nöörid, kuhu saab siduda beebi mänguasju.
Sellele tekile on tikitud ka beebi nimi ja sünniandmed.
Mängutekkide GALERII
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Lapitekk hallides-helesinistes toonides

03.01.2018
Detsembri või õigemini novmebri üheks tegemiseks oli ka suur lapitekk. Mõõdud olid 200*220 cm. Tellija soovil on tekk ühevärvilistest kangastest - helesinine ja helehall, põhjaks naturaalne valge. Üldiselt mulle meeldib teha kirju-mirjuid tekke, sest kangaid on natuke ühte ja natuke teist. Sellise ühevärvilise projekti jaoks pean tihti poest hoopis kangast ostma, muidu ei jagu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk

Lapivaip EV100

01.01.2018
Suve lõpul ringles Facebookis üleskutse ühineda projektiga Lapivaip EV100, mille raames 100 käsitöölist õmblevad lapivaiba nende tänasest Eestist.
Kuidagi sai minu nimi ka sinna kirja ja siis polnud enam pääsu. :) Teki valmimine küll käis üle kivide ja kändude, õigemini kujunduse ja aja leidmine. Õmblemine ise on see kõige väiksem asi. Mitu korda olin ka loobumas. Viis päeva enne tähtaega ning kõige suurema jõulumöllu sees võtsin lõpuks ühe päeva ja õmblesin teki valmis.
See, et tekk tuleb vikerkaare värvides oli üks ja ainus kindel asi algusest peale. Olen ammu tahtnud teha sellist tekki ja nüüd sai see teoks tänu sellele projektile. Ka teki muster on mul ammu "soovitegemiste" nimekirjas. Natukene muutsin kujundust, sest 100*100 cm sisse ei oleks suurem variant ära mahtunud.
Tekis on 72 mustrilist kangast, lisaks põhjakangas ja 7 ühevärvilist kangast.
Facebookis on ka teemakohane grupp, kus on teised tekid näha: Lapivaip -100
 
 
 
 
 
Mõned pildid ka tööprotsessist.
Kui kolmnurgad kiirtehnikat kasutades valmis said, ladusin mustri põrandale. Kiirtehnikaga saab ühest ruudust korraga kaks kolmnurka.
 
Kui muster laotud, kinnitan iga rea algusesse rea järjekorranumbri ning tõstan read hunnikutesse. Seejärel õmblen read kokku, triigin õmblusvarud ja õmblen read omavahel kokku teki pealiseks.
 
 

Teki kandi õmblesin kokku ühevärvilistest kanga tükkidest, ikka vikerkaare värvid ja ka vastavas järjekorras. See oli minu elu teine kandiga lapitekk. Üldjuhul ma ikka õmblen tekikoti meetodil ja selle juurde jään ma ka edaspidi.



 
Märksõnad: ev100 lapitekk

Nipet-näpet õmblemist detsembrikuust

01.01.2018
Näitan mõningaid väiksemaid töid, mis detsembris veel tehtud sai.

Pehme pall beebi nimega. Pall kõriseb.
 
 
Pehme raamat beebi nimega.
Raamatu ühe lehe mõõdud on 15*15 cm. Raamatus on 8 pilti, keskmise lehe sees on piiks.
 

Sussikott Mathiasele. Tegelikult pidi sellest tulema seljakott, mis ta nüüdseks ka on, aga ma ei hakanud uut pilti tegema peale paelte ümber tõstmist.
 
Põll ja kokamüts.
 
 
 
Ja veel ühed päkapikusokid. Need on nüüd sellised keskmise suurusega, võrreldes minu mini ja suurte sokkidega. :)
 

Märkmik Kaisale

01.01.2018
Õmblesin ühele märkmikule kangast kaaned ümber. 
Märkmik käib kinni magnettrukiga. Esikaanel on omaniku nimi ja tasku pastakale.
Sees on ka üks tasku.
Järjehoidjaks on puuvillane pael. 
 
 
 
 
Märksõnad: märkmikukaaned