Lapitekk õpetajale

23.05.2020
Minu keskmine poeg lõpetab sel aastal neljanda klassi. Kinkisime õpetajale lapiteki.
Selle teki loomine läks väga sujuvalt. Kogemata leidsin üsna varakult kõrvalt poest sobivad kangad nii pealisesse kui taguseks. Mõned kangad leidsin oma riiulist ka selle tundega, et need on just need õiged. Kujundusega oli alguses natuke tegemist, sest tahtsin ühte kavandit proovida, aga ei õnnestunud seda kokku panna ja siis vaatasin, et see suure kaheksakannaga kujundus sobib täpselt leitud kangastega kokku. Aprilli alguses oli vaiksem periood ja hea võimalus tekk valmis teha.
Mõõdud natuke üle kahe meetri. Teki tagumisele poolele õmblesin käsitsi masintikitud laste nimedega sildi.
Vanema poja õpetaja sai 3 aastat tagasi sellise kaheksakandadega teki. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mõned pildid ka tööprotsessist. Ühtegi ruutu-plokki ei tee ma võimalusel ükshaaval. Ikka korraga mitu. Suuresti tänu sellele valmib ka tekk kiiremini. Olen kohanud arvamust, et mis kiiresti, see lohakalt. Tegelikult see nii ei ole. Kui on head töötingimused, ruum ja töövahendid ning nipid ning kogemus, siis tänu sellele saabki kiiresti (see ei tähenda kiirustades).
Seda tekki hakkasin laduma keskelt. Valisin enam-vähem kangad ära, mis millisele tähele läheb, nurga tähtede kangas selgus alles siis, kui järg sinnamaani jõudis. Mängu käigus teinekord asjad muutuvad. Ise olen väga rahul tekiga ja see on minu jaoks üks ilusamaid, mida teinud olen.
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk õpetajale

Päevalillede eri ehk Head emadepäeva, ema!

10.05.2020
Kaks meetrit päevalilli!
Mõni aeg tagasi sain mitu koti täit kangast ja tekstiile. Seal oli hästi palju nõukaaegseid käterätikuid. Need sorteerisin välja ja jätsin omale. Ühe rätiku peal oli minu ema lemmiklilled - päevalilled. Korra käis peast mõte läbi see rätik emale anda, aga järgmisel päeval sooviti kannusoojendajat ja see rätik oli ideaalne selleks. Ja nii see läks. Kui ma selle kannukatte üles panin, mainis ema, et see rätik oleks hästi talle sobinud....
Läks mõni aeg mööda ja oli aeg hakata mõtlema emadepäeva peale. Leidisn Lipi-Lapi äri e-poest päevalilledega kanga. Ostsin seda kaks meetrit ja õmblesin emale padjad (50*50 cm), pajalapid, rätiku ja kaks pikliku linikukest. Ehk see nüüd siis korvab selle rätiku loo. :)
Padjakatetel proovisin (esimest korda?) luku õmmelda serva. Sain päris hästi hakkama, mõnes kohas hakkas tippima, ehk oleks pidanud lukutalla panema, aga võib täitsa rahule jääda.
 
 
 
 
Märksõnad: emadepäev padi pajalapid

Öökullid ja ümmargune põrandatekk

09.05.2020
Öökullid ja ümmargune mängutekk
Tellimustööna valmis ümmargune mängutekk ja kolm öökulli patja.
Teki läbimõõt on 101 cm ja patjade suurus ca 35*40 cm. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk öökullid padi

Mängutekk numbritega

06.05.2020
Mängutekk, mille keskel on numbrid.
Mängutekk, millel on erisoovina keskel numbrid.
Mõõdud ikka 120*120 cm.
Galerii
E-pood
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Lapitekk Minecraft

01.05.2020
Lapitekk Minecraft.
Oli huvitav tegemine. :) Tekis on 12 Minecrafti plokki. Üks plokk on 40*40 cm ja selles on 64 ruutu 5*5 cm. Mõõga ja kirka osad on 2,5*2,5 cm ruutudest.
Teki soovitud mõõdud olid 140*200. Teen alati teki natuke suurema. Valmis mõõdud 152*208 cm.
Kõige rohkem erinevat tooni kangaid on Zombie plokis, 13 erinevat rohelist pluss must. :)
Tekk läks kingituseks ühele armsale Minecrafti fännile ja silmad igaljuhul poisil särasid. Aitäh tellijale ka tagasiside pildi eest!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk voodikate