Toolitasku

20.03.2021
Kuigi meil on suur (pikk) köögilaud, siis mind ikkagi tohutult häirib laua otsa tekkiv virn. Ajalehed, märkmik, telefon, pastakas, paberid jne jne jne. Lõpuks võtsin kätte ja õmblesin lahenduseks toolileenile tasku, kuhu saab selle virna ära paigutada. Kuna need on enamus mehe asjad, siis tasku sai tema toolile ja ka vastava temaatikaga.
 
 
 
 

Mängutekk öökulliga

19.03.2021
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Teksadest rahakott

16.03.2021
Õmblesin Talumunad'e peremehele rahakoti.
Kott on mõõtudega ca 21*27 cm, sügavus 4 cm. See oli jällegi selline tegemine, et kui kott valmis, sain õelda: jesss, ma sain hakkama!!! Koti esikülljel on tasku müntidele, tagaküljel on tasku paberitele vms. Kotile tikkisin ka ettevõtte Talumunad logo.
Peremees jäi rahule ja kott on aktiivselt igapäevases kasutuses ka mitte-rahakotina.
 
 
 
 
Eriti rahul olen, et suutsin pealmise luku niimoodi külge õmmelda.
 
Koti sang on reguleeritav, varsti on see süsteem ka selge.
Märksõnad: kott

Lapitekk tikitud piltidega

14.03.2021
Pilt tehtud päikese käes

Ma ei ole vist enne ühelegi tekile teinud niipalju erinevaid kanga variante. Aga eks ma olin natuke pabinas ka, et tellija hoolega tikitud pildid ilusasti ja sobivalt tekile saaks. Tellimuse soov tuli juba tegelikult septembris. Aga siis läks veel aega, et tikitud pildid minuni jõuaks ja siis tulid jõulud peale ja ma palusin võimaluse teki õmblemine jätta uude aastasse. Et saaks rahulikult tegutseda. Jõulu-puhkuse ajal panin paika kujunduse ja kui jaanuaris taas tööd alustasin, tegin ka värvi ja kanga valikud. Valituks osutus variant, mille enda peas alguses välistasin, aga tegelikkuses oli see parim valik. :) Tugevate toonidega oli see hirm, et äkki varjutab pildid ära, aga seda ei juhtunud ja tekk tuli vahva ja rõõmus.
 

Tellija jäi rahule: Tekk meeldib mulle väga - just see, et värvid on selged ja puhtad ning minu tikitud motiivid tulevad nii hästi esile. 
Ja teki saaja, tellija poja, ütles, et tekk on väga mõnus ja soe. 
 
 
 
 
 
Erisoovina on tekil ka väike tasku.
 
Tagus on valitud tellija poolt.
Pilt tehtud varjus
 

Lapitekk "Kuusk öös"

11.03.2021
Selle tekiga oli lihtne. Tellija jõudis oma aruteluga üsna konkreetse soovini ja minu ülesanne oli see teostada. Esialgne soov oli, et tekk võiks värvide poolest jätta mulje öisest metsast. Edasi tuli mõte teha tekile konkreetne puu ehk siis kuusk. Omal initsiatiivil lisasin taevasse ka mõned tähed.
Mõõdud 183,5*205 cm. Ühe ruudu suurus tekis on 10 cm.
 
 
 
 
 
Lõpuks õnnestus mul proovida õmmelda selline variant kaheksakannast/tähest, et haarad ei ole võrdsed.
 
 
Taguse valisin beezi, et ühendada omavahel teki pealises olev beez ja kuna tekk ise on suht tume, et oleks natuke heledust/helgust ka.
Märksõnad: lapitekk voodikate

Mündi-seljakotid

07.03.2021
Lapsel jälle sünnipäevale minek. Sõber saab 7-aastaseks ja kuna tegemist poisiga, siis jäid esialgu välja üleõlakott ja põll. Mõttes oli ka lisakingina lipukett, aga ma ei suutnud otsustada, kas see oleks liiga titekas suurele poisile. Siis jõudsid mõtted mündikotini, läheb ju laps sügisel kooli ja ehk hea taskuraha kaasa võtta. Varem olen teinud kuusnurkseid mündikotte kingitusteks, seekord otsisin uut ideed ja leidsin sellise vahva väikese seljakoti-kujulised koti.
Esimesed kolm on puuvillasest kangast ja olid katsetuseks, kas saan üldse hakkama. Sain küll. Sinise valis oma poeg endale.
 
 
 
 
Et kingisaaja kott oleks natuke erilisem, tikkisin peale ka nime. Materjaliks teksa. See on kindlasti parem variant materjali suhtes, hoiab ilusamini vormi.
 
 
 
Märksõnad: mündikott

Mängutekk Kiarale

01.03.2021
Roosades toonides piltidega mängutekk Kiarale.
Mõõdud 120*120 cm.
 
Tekiga on komplektis lill, mis kõriseb, pall, mis piuksb ja padi. Tekil on nurkades puuvillased nöörid, kuhu saab mänguasjad siduda.
 
Padja üks pool on lapitehnikas, teine pool samast kangast, mis teki keskmine ruut.
 
Tellimine ja hinnainfo: e-poes
Märksõnad: mängutekk