Roosa hiirtega mängutekk

30.12.2016
Roosaded toonides õrn ja hele mängutekk, hallide hiirtega. Kui tellijal on väga kindel nägemus asjast, siis ma natuke kardan täitmist, et kas saan hakkama ja tulen nii nagu soovitakse. Selle teki puhul sooviti, et tulke õrn ja rahulik ja et oleks rohkem ühevärvilist kangast. Aeg oli jällegi piiratud, sest tegemist Jõuluvana viimase hetke sooviga.
Tellija tagasiside: no niiii niii niii ilus
tõesti meeletult ilus
aitäh teile
Mängutekkide GALERII
Info ja tellimine: airi@lapibutiik.ee
tel 523 4210
FB: LapiButiik
 
 
 
 
 
 

Meisterkokk Neidi põll ja pajakindad

29.12.2016
 
 
 
 
 

Mia Heleeni isiklik raamat

28.12.2016
Mia Heleeni mängutekki valmistades läks nimesoov  kuhugi kaduma, siis sai tehtud  tüdrukule isiklik raamat. Esimesel lehel on nimi, viimasel lehel sünniandmed.
Raamatu mõõdud 18,5*18,5 cm ja ühe lehe vahel on ka "piuksu" tegev asi.
 
 
 
 

Sikspäki korv, Creeperi padi ja päkasokid

27.12.2016
Harutame lahti järgmise kingikoti. See oli meie kuuse alla sattunud. :) Nimesiltideks oli iga paki küljes päkapikusokk.
 
Pereema Kaisa kingitust näitan siis, kui see on ära täidetud ja pildid tehtud.
Perepoeg Karelile õmblesin Minecrafti Creeperi padja. Padja suurus 70*70 cm, sees siuspadi. Mõte internetist.
 

Pereisa Mehisele meisterdasime abikaasaga kahepeale sikspäk-õllekorvi. Mina otsisin internetist juhendi ja juhedasin muidu vägesid, abikaasa tegi puiduosa ja pool töötlusest. Materjaliks kaselaud ja vineer. Peits peaks olema sarapuu.
 
 
 

Põlled ja pajakinnnas-lapp Roosile ja Annile

26.12.2016
Ega siin pikka juttu ei olegi. Jõuluvana tellis kaks põlle ja kinnas-lapp komplekti.
Lisan siia ka tellija tagasiside:
"Paljudel naistel on unistus töötada käsitöölisena – õmmelda, teha keraamikat, muud näputööd. Väga paljudel juhtudel jääb aga mingi komponent ahelast nõrgaks, käistöö võib olla väga hea, aga ei osata seda turundada, napib aega tellijaga suhtlemiseks vm.
Teie puhul on aga kõik täiuslik! Alates kodulehe infost, kuni paki avamisel osaks saanud mitmetele väikestele üllatustele. Mul on väga hea meel, et ma teid leidsin! Esmapilgul küll täitsa juhuslikult Google otsingu kaudu, aga teades natuke otsingumootorite hingeelu, et ole sealgi miski juhus…Olen ääretult tänulik!  PS! Muuhulgas võitis mu südame kleebis „Taaskasutan pakendit“ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kingikotid kingitustele ja jõuluvanale.

24.12.2016
Kingituste pakkimine pole kunagi olnud lihtsam!!! Ütlen seda sellepärast, et minu jaoks on kõige suurem "stress" jõulude ajal kingituste pakkimine! Ma ei oska seda hästi ja siis lähen endast välja jne jne jne. :D Sel aastal jõudsin lõpuks ammuse mõtte teoks teha, õmblesin taaskasutusmaterjalist kingikotid. Mõõdud on silma järgi ja nii kuidas muster välja andis. Oma laste kingid jäävad veel teatud põhjustel poepaberitesse.
 
 
 
Jõuluvana kingituste koti mõõdud on ca 75 (laius) * 85 (kõrgus). Materjaliks linane kangas. Kinni käib nagu sussikott, paelad kahel pool. Jõuluvana on peale õmmeldud tavapistega, kolm ringi tegin. Hiljem lisasin ka aknakese, mis andis väga palju juurde. Teisel pool on samad pildid.
 

Pajakindad ja -lapp

22.12.2016
Tellimustööna valmisid minu poolt ette antud ja  tellija poolt välja valitud kangast pajakindad.
Sain "riielda", et kus on LapiButiigi silt. :) Kuna ma õmblen kindaid nö ühe õmblusega, et enne õmblen ja siis lõikan, ei näe ma täpselt, kuhu silt panna ja nii ta hoopis voodri vahele sisse läheb. Aga siis ma avastasin, et peale lõikamist ja natukest harutamist ja uuesti õmblemist, saan ma sildi ka väliskangaste vahele panna. ;) See info on mulle edaspidi teadmiseks. Teinekord olen pannud ka sildi kandi vahele, nii kuidas tuju on. :)

Teine komplekt on inspireeritud minu lapitekist ja kasutasingi samasi kangaid.
 
 
 

Kingitused kasvatajatele ja õpetajatele.

20.12.2016
Kingitused käes, nüüd võib ette näidata. Sel aastal said minu kolme lapse õpetajad ja kasvatajad kingituseks täidetud nimelise jõulusoki. :)
Noorima poja kasvatajate soki sisse panime Simmu mee poolt kokku pandud pakikese, seal oli huulepalsam, küünlad ja seep. 

Keskmise poja õpetaja soki sisu ma ei näinud, aga ju head ja paremat ikka sinna läks.

Vanema poja õpetaja soki sisse läks huvitavat jõulukraami. Selle sokiga on ka selline lugu, et selle mõmmi ja jänese õpetaja Eve mulle eelmine aasta joonistas ja mõltesime, et oleks ju tore, kui õpetaja ka ise sellise soki saaks. :)
 

Riietumise seinavaip

17.12.2016
Üks lasteaed uuris, et kas on võimalik õmmelda seinavaip, millele saab kinnitada riided vastavalt väljas olevale ilmale. 
On ikka!
Kõige rohkem kulus aega mõtlemisele, et kuidas oleks teha kõige parem riided. Esimesena üritasin minna lihtsamat teed ja tahtsin, et tegelusraamatute tegijad ära teeksid vildist. Siis aga mõtlesin, et kangast tuleks kindlasti värvikamad ja omapärasemad. Järgmisena hakkasin tehnoloogiat leiutama. Proovisin teha kahepoolsed riided, aga loobusin. Lõpuks tegin ühepoolsed, lõikasin kangast riide detaili välja ja sik-sakitasin vildile, millest eseme alles siis välja lõikasin. Riided joonistasin ise, kuigu mul see kunstniku soon puudub.
Seinavaipa ennast oli juba lihtne teha, mõõdud 20*60 cm, all väike tasku riiete jaoks. Vahel auruga kokku triigitud vatiin.
Esimesel pildil on soe suvine ilm, teisel pildil külm talvine. :)
 
 
 
 
 
 

Rõõmsad lapitekid Loviisele

13.12.2016
Lapiteki mõõdud on 120*120 cm. Materjal: eelnevalt läbipestud puuvillane kangas. Loviise nimi ja sünnoandmed on masintikitud.
Teki vahel on kiht mahulist vatiini.
Tegelikult on see teine tekk Loviisele, esimene on postituse lõpus, mõõdud samad.
Valminud tekkide GALERII
Soovid, tellimused: airi@lapibutiik.ee
LapiButiik Facebookis
 
 
 
 
 
 
 

 

"Helkurid" laste jõululaadale

12.12.2016
Mõni aeg tagasi palusin FB-s ideid helkivate asjade tegemiseks. Siin nad nüüd on. :) Kasutasin piparkoogivorme šablooniks, see linnu vorm on minu isa tehtud. :) Samuti ühel pildil nähaolev maja. Lõikasin helkurpaelast välja kujundi, õmblesin vildile ja siis lõikasin vildist ka välja. Katsetasin erinavaid pisteid ka, aga lõpuks jäin ikka tavalises sik-saki juurde. Auguks panin öösi ja paelaks puuvillane lõng. Lähevad need laste jõululaadale. Mõtlesin, et proovin teksa peale ka teha, peaks ka jääma huvitav. Aga seda hiljem, sel nädalavahetusel jäi helkurpael koju kaasa võtmata.
"Helkurid" on jutumärkides, kuna siin on juriidiliselt korrektne. laugh
 
 
 
 
 
 

Mängutekk Ottole

09.12.2016
Otto mängutekk pidi tulema rohelistes-sinistes toonides. Minu tehtud tööde hulgast oli eeskujuks välja valitud ka üks tekk, millest ma lähtusin. Teki mõõdud 120*20 cm ja vahel paks vatiin.
Mängutekkide  GALERII
 
 
 
 

Vardapesa linasest kangast

07.12.2016
Vardapesa on mõelduvarraste ja heegelnõelte korrashoiuks. Pesa mõõdud on ca 42cm (laius) * 37cm (kõrgus).
Nö korruseid on neli. keskmised vahed on 7 cm laiused ja mõeldud ringvarrastele, nende taskute sügavus on 10 cm. Teised taskud on kõik alla välja. Laiused 1,5 - 5 cm. Pesa käb kinni voltides ja nööpidega. Vahel auruga kokku pressitud vatiin.
Mis kihelkonna triip on, selle jään hetkel võlgu.
Varem valminud vardapesade ja -kottide GALERII
 
 
 

Mängutekk ahvi-aastal sündinud tüdrukule

02.12.2016
Mängutekk on vastavalt soovidele tehtud roosades-lillades toonides. Teki keskel on ahvi-tüdruk, kelle joonistas mulle Siret. Teki mõõdud ca 125*125 cm ja vahel ikka paks vatiin..