Lapitekk tähtedega

30.06.2018
See voodikate on pruunides, beezides, nat valgetes toonides, kuna lapse tuba on ise juba piisavalt värviline. Teki mõõdud 70*155 cm.
Tehnika: lihtne täht ehk Easy Star. Paigutuse poolest on tähed natuke nihkes. Mõnus vaheldus tavalisele paigutusele.
Taguseks leidsin ühe armsa kanga, mis aga jäi ca 20 cm liiga lühikeseks. Tähe plokke aga arvestasin ühe rea võrra rohkem, ehk siis 6 tähe detailid jäid üle. Neljaga sai kenasti taguse kanga vajalikku pikkusesse. :)
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk lihtnetäht

Projekt roheline vol 2/2

27.06.2018
Rohelised lapitekikesed mõõdus 100*100 cm.
 
 
 
 
 
 

Mängutekk Alfredile

27.06.2018
See mängutekk on erisoovina rebastega. Tellija saatis mulle kaks erinevatrebastega kangast, mis said teki keskele ja serva. Komplekti kuulus ka pall ning raamat, aga need pildid on millegipärast mul tegemata jäänud.
Mänguteki mõõdud on 120*120 cm. Teki vahel on paksem vatiin, selle peal on beebil mõnus olla põrandal.
Mängutekid e-poes.
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Mängutekk
Märksõnad: mängutekk

Mängutekid poistele ja koostöö

22.06.2018
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Padi naabrimehele

25.06.2018
Padi naabrimehele sünnipäevaks. :) Tehnikaks jälle selline erinevatest ruutudest koosnev pind. Seekord õmblesin ribad ka vahele. Padja mõõdud 50*50 cm. See on nüüd suht jäägi-padi, mustrilised kangad kõik jäägikastist. Padi on naabrimehe lemmiktoonis- roheline. Väike ruut on 4*4 cm ja riba 1 cm.
Padja taga on nimi ja tasku, et oleks natuke huvitavam.
 
 
 
 
Märksõnad: erisuurusesruudud padi

Aare lapitekk ja juhend

20.06.2018
Selle lapiteki tellijaks on meesterahvas. Tema märksõnad olid ere, neoon, kollane, sinine, kirju. Mõtlesin ja mõtlesin ,et mida ja kuidas teha... Lõpuks leidsin kogemata internetist sellise mõnusa ümbertõstmisega tehnika. Mulle meeldivad sellised tehnikad, et ühest kokku õmmeldud plokist saab lõpuks hoopis midagi muud. Värvidega jäingi sinise ja kollase peale, sest ma lihtsalt ei suutnud välja mõelda, kuidas teha kirju ja sinine-kollane kokku. :) Aeg aga muudkui läks edasi. Kangad valisin mustrilised, ilma lilledeta jm. Mõned on heledamad, et natuke sinna neooni poole ka. Teki keskele on tellija nime esitäht, see on täiesti neoon tööriiete kangast. Serva vahel on ka samast kangast peenike kant. Ühe ploki mõõt on 36*36 cm ja teki enda mõõdud 158*230 cm.
 
 
 

Natuke tagamaad ka.
Kõigepealt tuleb õmmelda neljast ruudust koosnev plokk.
 
Seejärel tuleb lõigata plokk kolmeks nii ühtepidi kui ka teist pidi.

Natuke ümbetõstmist ja uuesti kokkuõmblemist. Ehk vahetusse lähevad keskmised tükid, need millel on üks kollane ja üks sinine ristkülik.
 
 
 
Märksõnad: juhend lapitekk

Imearmsa pastelsetes toonides lapiteki lugu

18.06.2018
Mõni aeg tagasi tuli telliajlt soov pastelsele tekile tüdrukule. Soovitud toonid olid roosa, kollane, helesinine ja heleroheline. Ja et oleks ka pilte tekil. Koostööna sai välja valitud nii kujundus kui ka kangad. Lisasoovina soovis tellija ka siia-sinna pitsi. Kui töö jõudis sinnamaale, et oli aeg nimi peale õmmelda ja tellijale arve esitada, siis vastuseid kirjadele enam ei tulnud. 7 päeva ootasin veel, saatsin vastava kirja ja tühistasin tellimuse ning arve. Panin mure FB-sse ülesse ja tekk leidis minutitega uue soovija. Ja mis kõige ägedam.... soovijaks oli oma Märjamaa inimene. Mul on selle üle nii hea meel. :)
Tekile sai juurde õmmeldud veel üks rida ja lõppmõõtudeks sai 160*190 cm.
Sellist ruutude paigutust olen ka varem üsna mitmel tekil juba kasutanud ja kindlasti kasutan veel. Esimest tekki tegin täiesti üks haaval kõik ette ladudes jne, aga iga tekiga jälle mõtlesin, et kuidas saaks efektiivsemalt ja kiiremini ruudud kokku, ilma väga paljude liigsete liigutusteta. Nüüd olen juba seal maal tehnikaga, et enam seda tehnikat ei pelga ja vabalt teen veel ja veel. NB!!! Kiiremini ei tähenda lohakalt, nagu palju arvatakse. Et kui teed kiiresti, järelikult lohakalt! Aga minu puhul see nii ei ole. Ma lihtsalt proovin teha võimalikult efektiivselt. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapitekk