Mängutekk must-hall-beez

29.06.2020
Mängu/põrandatekk beebile.
Selles tekis on hallid, beezid ja mustad kangad.
Mõõdud ikka 120*120 cm. Vahel mahuline vatiin. Tekk on paks ja kohev.
Nurkades paelad mänguasjade jaoks.
Galerii
E-pood
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Mängutekk Reinhardile

29.06.2020
Mängu/põrandatekk beebile.
Mõõdud 120*120 cm.
Soovitud toonid roheline ja sinine. Teki nurka on masintikitud lapse nimi. Teki nurkades on puuvillased nöörid mänguasjade jaoks.
Minu tähelepanematuse tõttu jäi lisaks raamat tegemata, aga tellija oli väga mõistev ja leidlik ning ostis ise mänguasja juurde. Minu meelest sobib väga hästi ja teeb teki nii nunnuks. :)
Galerii
 
 
 

 

 
Märksõnad: mängutekk

Lapitehnikas seinatekstiilid

25.06.2020
Oli üks natuke teismoodi tellimus. Sooviti laste tuppa seina peale lapitehnikas seinatekstiile. Ma natuke kartsin, kas saan hakkama. Tellija igal juhul jäi väga rahule.
Mõõdud 60*130 cm. Lapitehnikas pinna teppisin õhukesele vatiinile. Teppimiseks kasutasin seekord läbipaistavt tamiili. On ka salataskud, aga kuna need on tehtud täpselt ruutude peale, siis pildilt ei saagi aru, kus nad on. :) Katted kinnituvad ümber plaadi kummiga lina põhimõttel.
Polegi ise sellise mõtte peale tulnud, aga päris huvitav variant tuppa värve tuua.
Pildid on tellija tehtud.
 
 
 
Mõned pildid ka tööprotsessist.
 
 
 
Märksõnad: seinatekstiil

Lapitehnikas kardinad

16.06.2020
Lapitehnikas suured ja väikesed kardinad.
Kardinate mõõdud on 100*180 cm ja väikesed on 45*75 cm. 
Kõik õmblused on overlokitatud. Tellija poolt soovitud toonid olid kollane, lilla ja roheline. Allaserva panin ka väikese pitsi. Minul on kardinad pildistamise ajaks kinnitatud nööpnõeltega ümber pulga, tellija kasutab klõpse, nii et tunnelit ega kardina paela polnud vaja. Ülaserv on natuke laiemalt kahekorra, et kangas ei rebeneks rippudes puruks vms. Küled seekord overlokitasin ja palistasin.
 
 
 
 
 
 
 
 
Esmalt otsisin kangariiulist välja sobivad kangad. Tegin väikesed arvutused, et mida kui palju lõigata. Lõpuks ladusin ruudud põrandale.
 
 
 
Märksõnad: kardinad

Mälestuste lapitekk

09.06.2020
Mälestuste lapitekk tellijale tähtsatest kangastest ja riietest.
Lapitekk on kokku õmmeldud erinevatest materjalidest, on puuvillast, on sünteetikat, krempleeni, libedat kleidi kangast. On kangareste, on kleite.
Õmmelda oli suht raske erinevaid materjale. Alguses püüdisn õmblusvarusid ikka triikida ühele poole ja teisele poole, aga see oli suht keeruline. Lõpuks loobusin, õmblesin ribad kokku sõrmedega õmblusvarusid suunates ja pärast lihtsalt triikisin pealt pool maha varud.
Soovitud mõõt oli 200*220 cm. Selle teki pealise tegin 15 cm suurema, kartsin, et teppides läheb hullult kokku, aga tegelikilt läks kõigest 2 cm.
Teki keskel on erisoovina kaheksakand. Samuti oli tellija sooviks, et tekk oleks keskelt heledam ja servade poole läheks tumedamaks. Sellise teki puhul oli mul algselt ainult välja arvutatud mitu ruutu läheb ritta. Kõikidest kangastest lõikasin välja teatud hulga ruute ja siis hakkasin põrandale laduma ja vaatama, kuhu miski sobib. Kujundamine käis jooksvalt.
Tehnika Reis ümber maailma
Mõõdud 213*233 cm. Ühe ruudu suurus 10*10 cm.
Tagus on minu kangastest, aga ka lapitatud.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mängutekk Johannile

08.06.2020
Mängutekk Johannile
Mängu/põrandatekk on mõnusalt paks ja pehme, ideaalne beebile maailma avastamiseks.
Mõõdud 120*120 cm. Materjaliks puuvillased kangad, mahuline vatiin.
Teki küljes on puuvillased nöörid, kuhu saab mänguasju siduda.
Johanni tekis on hallid, mustad, kollased ja mündi tooni kangad.
Galerii
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Seljakott Robinile

04.06.2020
Seljakott Robinile. Koti mõõdud ca 25*30 cm. Koti suu käib kinni nööriga, klapi all on ka magnettrukk. Klapi peal pildi all on tasku.
Kottide GALERII
 
 
 
 
 
Märksõnad: seljakott