Palju õnne, Remi!

23.03.2024
 
Minu esimene laps sai 18-aastaseks. Mul on pikalt olnud mõte õmmelda lastele nende beebiriietest lapitekid. Mõni nädal enne sünnipäeva võtsin kätte ja hakkasin riideid ettevalmistama, ehk siis lõikasin riided mööda õmblusvarusid tükkideks. Kuna lapsi on mul kolm ja nad kõik on põhimõtteliselt nende riietega käinud, siis pidin ka riided jagama kolmeks. Riietel olevad pildid jagasin ka kolmeks ja  et vajalik ruut saada, õmblesin sama riideesemest teise tüki veel pildijupile külge.
Teki keskel on kojutoomisekomplekt ja tervema sai tekile ka ühed nunnud püksid, mis issi Rimist ostis järgmisel päeval.
Tekis on ka tädi masinkootud teki tükk ja voodipesudest tükid. Riideid oli 118 tk.
Ühe ruudu suurus 14 cm. Ja taguseks ka loomulikult toona kasutuses olnud voodipesud. Olin laisk ja ei hakanud igale trikotaaztükile liimiriiet taha triikima ja riskisin erineva venivusega, aga kõik läks hästi ja tuli ilusti välja. Mingit tohutut venimist jm ei toimunud.
Mina mäletan kõiki riideid ja oskan igaühe kohta mõne loo rääkida.
Nii mõngi bodi on pärit nõuka-ajast, need olid  mu lemmikud ja on kindlasti vanemad kui 30 aastat ja olid ka õelastel jalas.
 
 
 
  
 
 
 
 
Alustasin riiete ettvalmistusi.
 
 
Kuna lapsi on mul kolm, siis jagasin riided kolmeks. Kõik saavad omale teki.
Need on kõik nõuka-aegsed sipukad ja see triibuline näiteks oli dressipluus, üks minu lemmikutest. Tekk õe kootud.
 
Märksõnad: mälestustetekk

Palju õnne, Marko!

20.02.2024
Abikaasa sai poole-aastase hilinemisega oma juubelikingi kätte. Aga no parem hijla kui üldse mitte!
Teki mõõdud on ca 216*216 cm, ühe ruudud suurus on 11 cm.
 
See ei ole mitte niisama lapitekk vaid looga tekk. Teki keskel on Marko kunagine särk. "Minu säääärk! Ma olen seda otsinud!!!" Ahh, mis sa ajad! Viimased kaks aastat on see LapiButiigi riiulis seisnud ja enne seda ei tundnud kodus ka sellest keegi puudust!
 
Lisaks on tekil 8 tähte, iga täht omal põhjusel. Kolm ülemist tähte kirjeldavad kolme poega,  alumine keskmine abikaasat ja teised Markot ennast. Panin nad siin pildil kollaazina kokku. Ühele pojale meeldivad rotid, teisele kassid, kolmas mängib jalkat ja mina olen jänese-fänn. Markol on kodus punane väike traktor, koerad, tegeleb kanadega ja teeb kodus süüa.
 
 
Teki nurkadesse sai lisatud detaile särgist.
 
 
Keskmise osa numbrid teppisin käsitsi. Tegin sellist asja esimest korda. Jääb päris huvitav tulemus.
 
         
Ka taguseks ei ole mingi suvaline kangas, vaid ikka põhjusega.
   
   
Siin lisaks mõned pildid tööprotsessist.
 
Siin oli dilemma, millist raami tekile panna. Olin kahevahel- kas must mumm või parempoolne roheline. Valisin viimase, kuna tekisaaja lemmikvärv on roheline. Nüüd küll keskmine must ruut "karjub" natuke, aga ehk pole väga hullu. Ja see särk oligi ju enne kui tuli pere jm.
 
 
Teppimiseks ettevalmistatud ehk kolm kihti kinnitan kõverate haaknõeltega, et teppimiel kihid paigast ei läheks.
 
   

Palju õnne, Greete!

28.01.2024
Õmblesin õetütrele sünnipäevaks väikese seljakoti, kuhu mahub täpselt veepudel, telefon ja nipet-näpet veel. 

Kartsin küll, et "jälle kott, tädi Airi kingib kogu aeg kotte", aga tuli hoopis "täpselt õige lemmikvärv". :) Kottide kohta niipalju, et kasvab laps, kasvab ka ju erineva koti vajadus. :D Ja loomulikult olen ma oma õelapsi varustanud erinevate kottidega alates algusest, sussikott, sangadega kott, seljakott jnejne. :D
Mõõdud ca 25*30 cm, kinni käib paeltega. Materjaliks teksapükste säär. :)
G-tähe tikkisin aplikatsioonina tikkimismasinaga. Serv jäi natuke narmendama, sest ma ei teinud päris õieti, aga usun, et pole nii väga hullu midagi.
Vendadel oli suvel sünnipäev, nende kotid on näha siin: blogi
 
 
 
 
 
 

Kohvitermose-kott

19.01.2024
 
Käin lõunapausil mõnesaja meetri kaugusel poest kohvi toomas. Ostsin endale mingi aeg termostopsi, et külmal talvel tagasi tulles kohvi ära ei jahtuks. Aga topsil pole sanga vms ja ebamugav käes hoida ja kilekotis ka nagu natuke tobe. Mõtlesin, et õmbleks koti ja ükspäev lõpuks jõudsin ka tegudeni. Mingit mustrit jms ei teinud. Võtsin mõned ribad jäägikastist ja natuke teksat ja õmblesin kokku ja lõikasin sobivad tükid. Sees on ka vooder. Arendamise ruumi veel on. Münditasku oleks ka pidanud õmblema, sest ma käekotti ja rahakotti tavaliselt kaasas ei kanna ja taskus on muud asjad.
Ise olen väga rahul ja mulle väga meeldib selle kotiga tänaval jalutada.
Viimasel pildil on modelliks poeg.
 
 
 
 

Palju õnne, LapiButiik!

11.01.2024

Täna, 11 aastat tagasi avasin Märjamaal lapitehnika ja õmblustoa. Sel puhul on taas LapiButiigi facebooki lehel käimas loosimäng, mille auhinnaks on suur mängu/põrandatekk. 
Teki mõõdud on 140*140 cm. Värvideks kollane, oranz, roheline - sobib nii poisile kui ka tüdrukule. Keskmine osa on kokku õmmeldud nö jäägiribadest. Teki vahel on ca 4 cm paksune vatiin. 
Tekiga on kaasas pall, mis kõriseb ja raamat, mille lehe sees on piuks.
Põrandatekk sobib beebile juba alates sünnist. See on koht, kus beebi saab turvaliselt olla. Suuremaks kasvades on põnev uudistada pilte. Veel hiljem saab mänguteki peal mängida klotsidega, autodega, nukkudega. Kasutada saab tekki ka suvel õues, rannas, külas jne jne jne Praktiline ja pika kasutusajaga tekk. 
Mängutekid Galeriis
Mängutekid e-poes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekid sünnipäev