5 meetrit lepatriinusid

29.12.2019
Minu pisipoja on kõige suurem lepatriinufänn üldse. Sügisel said lapsed omad toad ja mul tekkis võimalus lapsele kardinad õmmelda. Suuremad poisid ei taha ja neile piisab ruloodest. Lepatriinu kangast väga saada ei ole, aga siis kogemata leidisn Lipi-Lapi ärist vahva kanga ja ostsin ära kõik olemasolevad 5 meetrit, kanga laius 220 cm.
Järgmine päev helises telefon ja uuriti kas ma saan õmmelda 24 sussikotti ja et kas mul on pakkuda lepatriinudega kangast... "Jaaa, just eile tellisin." Tegin kiired arvutused ja tundus, et jagub kõikide projektide jaoks. Hiljem muidugi selgus, et arvutasin valesti ja kangast läks poole rohkem, aga jagus ka minu poja jaoks. See muidugi selgus siis, kui olin kotid välja lõiganud. Terve selle aja mõtlesin, et mis ema ma küll olen, ostan lapsele kanga ja siis õmblen selle tellimustööks... Samasse lasteaeda õmblesin eelmisel aastal lepatriinudega padjad.
Siin on 24 sussikotti. Nimed tikkisin punase mummulisele kangale musta niidiga. Seda jagus ka ainult nibin-nabin, nii et koti ülasrrvas on mummuline riba ainult eespool. Koti tagumine pool on üleni lepatriinudest. Mõõdud 30*37 cm, sees ka vooder.
 
 
 
 
Pidasin tellijaga nõu, kas hall taust ja punane niit või punane taust ja must niit.
 
 
Aga oma lapsele sain lisaks kardinatele ka veel põlle ja natuke jäi kangast veel üle ka. Renoril on vahva katusega voodija ta soovib sinna aknakesele ka veel kardinaid ette.
 
 
Lepatriinusid ei ole kunagi liiga palju. Kuna avastasin, et kangal on defekt rinnaesisel, siis tikkisin ka nime, sildina valgele kangale. Ja et see valge kangas väga nö ei kriiskaks silma, siis tikkisin nime ette lepatriinu ka.
 
Kui kanga kätte olin saanud, siis natuke ehmatasin ära, et kirju tapeet ja kirju kardin ei lähe väga kokku omavahel. Seega õmblesin kardina välimistesse servadesse ja alla äärde punase kandipaela, et eraldaks natuke. Minu meelest toimib päris hästi. Esialgne mõte oli õmmelda punasest kangast ribad, aga no punase kanga suutsin ka kõik (jõulu)tellimustöödeks ära õmmelda. Kardinaid käisin õmblemas "puhkuse" ajal. Lõupks oli vaja ju kaks kuud tagasi antud lubadus ka täide viia. Aga jaaa, minu jaoks on see  tõeline nauding, kui pood on kinni ja ma saan üksi rahus omi asju toimetada ja õmmelda.
 
 
Märksõnad: kardinad põll sussikott
Lisa kommentaar
Nimi
E-post
Lisa postitus