Mõmmiga mängutekk

30.12.2022
Salatiroheline mängutekk mõmmiga

Eritellimusena valmis mängutekk, kus keskel on vahva lapipükstega mõmmi. Sooviti, et teki põhitoon oleks selline roheline, lisaks ka beezi sisse. Ja et üldmulje oleks rahulik. Seega said kõik raamid rohelised. Välimise raami puhul olin kahevahel, kas panna beez nagu keskel või roheline. Aga kuna beezi ei jagunudki, siis jäi valikusse roheline. Ehk oleks võinud see olla veel tooni võrra heledam, aga valmis teki peal vaatan, et ka see kangas sobib täitsa hästi. Pildid valisin ka sellised, mis sisaldaks rohelist ja ei oleks väga kirju-mirju.
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

Tegelustekk lauale

29.12.2022
 
Näitan ära selle kevade ühe suurema projekti- lauategelustekk lasteaeda. Ei ole väga minu teema selline nikerdamine jm, sest ma tõesti olen püsimatu ja kannatamatu, samas teiselt poolt oli see jällegi vahelduseks selline mõnus nokitsemine ja iga detaili valmimisega kasvas ärevus ja mõnus tunne, et midagi ädegat on valmimas! :)
Tellija saatis mulle postiga lauašablooni ja oli ka peale ära märkinud mõned ideed ja mõtted. Ses suhtes oli natuke lihtsam teostada, et ei pidanud päris nullist midagi hakkama leiutama.
Selles projektis sain ära kasutada nööri- ja paelajuppe, kogunenud klambreid, pärleid jm. Selline uus- ja taaskasutamine ka mulle väga meeldib- oma varude ära kasutamine, mitte ei pea hakkama poodidest kraami kokku ostma. Ja no neid varusid mul ikka jagub.
Teki vahel on ka vatiin ja all riie. Detailid on läbi kolme kihi ka läbi tepitud. Servades on kummid ja jalgade koha peal lisaks ka paelad.
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
                       
Märksõnad: tegelustekk

Jõulukingid

23.12.2022
  
Mulle meeldib teha kingitusi. Mulle meeldib kingitust tehes mõelda konkeetselt kingisaajale ehk siis teha võimalusel personaalne kink. Ja loomulik sisaldab kink võimalusel minu käte tööd. Jõuludeajal pean meeles oma nö koostööpartnereid ja teisi, kellega läbi LapiButiigi kokku puutun või kes on mind aidanud, kui hädas olen.
 
Mõned päevad enne jõule leidsin internetist sellise vahva kausi õpetuse. Originaalis on see küll mõeldud supitaldriku kausiks, nii on erinevates juhendites kirjas, aga miks mitte panna sinna hoopis midagi muud. Tegemine ise väga lihtne, seega sai neid ikka päris hulga õmmeldud. Kausid täitsin kommidega, lisaks panin sinna ühe väikese küünla ja LapiButiigi logoga pliiatsi.
Kahele õmblejale sai tehtud teema-kohased kausid ehk õmblusmasinatega ja mõõdulintidega kangast.
Mummulise kausi tegin lapitehnikas ja selle viisin kohalliku pitseeriasse.
 
 
 
 
Kullapai Disainile, kes valmistab lutikette, vankrikõrinaid ja kaisutekke, õmblesin kangajääkidest märkmikukaaned. Kasutasin kangatükke, mis jäävad kaisutekkidest üle.
Tagasisidet märkmiku kohta saab lugeda siit: LINK
 
 
 
 
 
Ja väike meenetega ja maailma parima meega täidetud päkapikusokike autoremonditöökotta, kus sain sel suvel ja sügisel kõik oma neljarattalise sõbra mured lahendatud.
 

Jõulupõrsas

20.12.2022
Jõulu(lend)põrsas

Omaks tarbeks, kingituseks kellegile.
Ma ei ole üldse osav käsitsi õmblemises, eriti kui veel on pisikesed detailid. Natuke viltu on siit ja sealt, aga sellegi poolest on iga piste tehtud hoole ja armastusega.
Juhend internetist - https://startsewing.org/quilt-blanket/piggy-pillow-free-sewing-pattern/
 
 
 
 
 
 

Kangast volditud tähed

18.12.2022
 

Mitu aastat olen mõelnud, et prooviks teha neid volditud tähti. Tunduvad nii vahvad jalihtsad teha. Ometigi ei suutnud ma piltidega juhendist aru saada. Kuniks sel aastal mõtlesin, et no otsi siis juutuubist mõni video!!! :D Mõeldud-tehtud! Minu esimesed seitse volditud Skandinaavia tähte. Läks vast ikka tunnike, kui mitte rohkem. Lisaks ribade lõikamine ja triikimine.
Neid tähti saab muide teha ka paberist. Hea viis ära kasutada peale jõuluvana käiku kingipaberid. Päris esimese katsetuse tegin tapeediribadest.
Kes soovib juhendit, siis pange guuglisse näiteks fabric folded scandinavian star.
 
 
 
 
 
 

Jõulu-kosmeetikakott

14.12.2022
Väike lukuga kosmeetikakott.

Tellimustööna valmis väike lukuga kott. Mõõdud 14*22 cm. Voodriga.
Lihtne, aga nii armas. Tellija esimene reaktsioon oli: "Appi, kui ilus!"
 
 
 
 
 
Märksõnad: kott

Suvine lapiseelik

03.12.2022
 
Keset talve, lund ja külma õmblen mina suvist lillelist-roosilist lapiseelikut. Mul on pisike õetütar, kellele olen mamma palvel õmmelnud kaks ratasklošš seelikut. Greetele meeldib  väga keerutada. Nüüd õmblesin veel ühe seeliku ja seekord lapitehnikas. Kangatükid on teise õmbleja ülejäägid, seega siis moodsalt õeldes on tegemist uuskasutusega.
Esimene rida on 80 cm, viimane rida 390 cm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: lapiseelik