Voodipehmendus teistmoodi

27.10.2019
Voodipehmendus, mis käib lapse voodil oleva äärelaua ümber.
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: voodipehmendus

Mängutekid Lisannale ja Marule

20.10.2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: mängutekk

"Palju õnne, Kaisa!" padi

11.10.2019
Kui naabrimees sai eelmisel aastal sünnipäevaks padja, siis ega ju naabrinaine ilma saa jääda. Eelmisel aastal jäi ajapuuduse tõttu padi küll tegemata. Ka sel aastal tuli samalt tellijalt tellimus, aga kaks korda suurem, ning õigeks ajaks jälle patja valmis ei saanud. "Palusin" ajapikendust ja nüüd on siis padi valmis ja üle antud. See on üks nendest töödest, mille tulemusega olen ise nii-nii rahul. Minumeelest on see padi imeline!!!
Mõõdud 60*60 cm. Väike ruut mustris 4*4 cm, ristkülik 4*9 cm ja suur ruut 9*9 cm. Oranz riba 1 cm.
Teisel poolel tasku ja nimi. Kate lukuga eemaldatav.
Terve padja tegemise ajal oli mul natuke selline tunne, et midagi on pisut teisiti. Nagu hiljem selguski, Mehise padi on väiksem, 50*50 cm. :)
Meenutuseks ka Mehise padi - LINK
 
 
 
 
 
Märksõnad: padi

"Palju õnne, isa!" poekott

05.10.2019
Olen oma "õmbluskarjääri" jooksul isale õmmelnud mitmeid asju, alustades padjapüürist ja lõpetades lapitekiga. Olin juba minemas kommikarbi teed, kui paar päeva enne pidu sähvatas, et ma ei ole isale õmmelnud ühtegi kotti. Algne mõte oli õmmelda väike lukuga kotike, kuhu reisile minnes nt midagi pisikest saab sisse panna, aga siis läks mõte poekotile! Ja nii see teoks sai. Mul on juba mitu-mitu aastat riiulis seismas ja ootamas oma aega isa lemmik särk. Olen koguaeg teadnud, et ükskord selle särgi aeg tuleb, kui ma sellest isale midagi õmblen.
Sellest särgist sai kotile vooder ja ühele küljele riba. Hobused on isa lemmikud ja ühel küljel on nad ka aukohal.
 
 
Teisel pool on aga pildid, mis on mingil moel isaga seotud. Näiteks meeldib talle vormel ja punane Ferrari, vanasti pidasid nad nii kanu, lehmi kui ka lambaid. Jänes on isa noorima tütre ehk siis minu lemmik loom. Isa on jahimees, kalamees ja armastab paadiga sõita.
 
 

Aga mis ma siis täpsemalt varem olen kinkinud. See seinapilt oli minu meelest minu esimene õmblustöö isale. Sellega sai ka kurja vaeva nähtud. Tegemist on aluspaberi tehnikas pildiga ja seda sai tehtud kaua-kaua.
Lisaks hobustega padjakatted, kalapadi, kaladega padjapüür, lapitehnikas püksid ja viimaseks juubeliks lapitekk. :) 
 
 

 
 
Märksõnad: poekott

53+4 põlle

05.10.2019
Teen väikese pildiülevaate ühest suuremast tellimusest. Üks lasteaed tellis eelmisel aastal ühte rühma nimelised põlled ja sel aastal sooviti samasse lasteaeda kahte rühma veel põllesid. Muidugi väga palju aega töö teostamiseks ei antud. :) Aga sain ilusti tehtud. Põlled oleks tähtajaks jõudnud valmis igal juhul. Pinget küll tekitas natuke see, et kõik muud tellimused natuke kippusid kuhjuma, sest suure asja vahele, kui tähtaeg tiksub kuklas, väikseid ei saa võtta. Ja mõtetes oleksin tahtnud põlled lõpetada neljanda päeva õhtul, aga päeva sisse kuulub veel lõuna, kohvipausid, poodi külastavad kliendid jne. 
Esimene päev - valisin kangad ning lõikasin põlled ja taskud välja
Kaks õhtut - tikkisin nimesid. Samal ajal, kui masin tegi oma tööd, triikisin põlledel õmblusvarud ette.
Kolmas päev - palistasin ära põllede servad ja valisin põlledele juurde sobivat värvi kandipaelad.
Neljas päev - õmblesin põlledele külge kandipaelad, taskud ja nimesildid. Natuke jäi seda tööd ka viienda päeva hommikusse.
 
 
 
 


 
Märksõnad: lasteaeda põll

Kardinad ja diivanikatted

02.10.2019

10 padjakatet = 2 diivanikatet ja 2 kardinat. :)

See tellimus oli natuke väljakutse. Tellija tõi mulle 10 diivanipadja ümbrist ja soovis kahte diivanikatet, märksõnad sinine ja helepruun ning kahte kardinat, märksõnad kollane ja roheline. Kuna ma ise olin eemal, kui tellija pildid tõi, siis me ei kohtunud ja kõik täpsustused jäid ära. Mõtlesin siis mis ma mõtlesin ja nagu ikka, head mõtted ja lahendused tulevad mul öösel. :) Diivanikatetel kasutasin ühevärvilisi kangaid, et pildid tuleks esile ja minu kirjte nõuka-aegsetega poleks need kokku ka sobinud. Kardinatel aga kasutasin just kirjuid kangaid, sest need lehmad on tagasihoidlikumad. Tulemusega oli nii, et kas täitsa pihta või täitsa mööda. :) Läks veel paremini... Tellija jäi väääga rahule. Ja mina ise ka. 
Diivanikatetel on vahel mahuline vatiin, peale iga ruudu rea on tekk läbi tepitud.
Kardinad on ilma voodrita, õmblused on overlokiga puhtaks õmmeldud.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Märksõnad: kardinad lapitekk