Lapitekk/voodikate

18.02.2018
Minu käest sooviti ühte sinistes-rohelistes toonides lapitekki. Tellija valis Galeriist välja selle teki. Kuna olen ühe sarnase veel teinud, mõtlesin, et teeks seekord teistmoodi ja natuke huvitavamalt. Kasutasin tehnikat Rail Fence, eesti keeles minu teada teivasaed. Teki üks ruut koosneb kahest ribast. Olen tulemusega väga rahul. Tekile raami valides ei istunud valitud sinine kangas päris nii nagu ma oleks tahtnud. Kuna aga tekis on sinist kõige vähem, siis tegin raami hoopis sinistest tükkidest. Ja tulemust vaadates, oli see ainuõige otsus.
Erinevaid kangaid on selles tekis mitukümmend, ca 50 kindlasti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tagaiside pilt tellijalt.
 
Algus... Esmalt valisin välja kangad- kollased, sinised, rohelised ning kollase-rohelise kirjud ja rohelise-sinise kirjud, et üleminekut sujuvamaks muuta. Lõikasin vajalikku mõõtu ribad ja õmblesin paarid kokku. Tegelikult saab seda ka kiirvariandina teha, et lõigata pikad-pikad ribad, need kokku õmmelda ja alles siis tükeldada. Kuna aga kasutasin palju erinevaid kangaid, oli seekord lihtsam lõigata kohe õige suurus.

Plokid on valmis ladumiseks. Oi, läks ikka päris pikalt... Suutsin natuke valesti ka laduda ja mässasin päris pikalt, et pusle kokku saada. Hommikul avastasin, et ühe nurga olin ikkagi valesti ladunud ja pidin natuke harutama ka. 
 

Peale ladumist nummerdasin read ja korjasin tükid kokku. Õmblesin tükid ridadeks ja read omavahel kokku.
 
Kokkuõmmeldud pealis. Siia tuli veel juurde kollane raam ja sininstest tükkidest välimine raam.
Märksõnad: lapitekk
Lisa kommentaar
Nimi
E-post
Lisa postitus