Lapitekk ahvidega

13.03.2017
Lapitekk ahvi-aastal sündinud beebi-poisile.

Selle teki kujundamine sai alguse ahvidest. Mõttes mõlkus, et ahvid võiks teki peal olla laiali ebakorrapäraselt. Alguses oli murekohaks ahvi suurus, ruuduna neid lõigata ei saanud. Lõpuks lõikasin tüki suuruseks 30*36 cm (pluss õmblusvaru). Aga üks ahv jäi puudu, ei tulnud välja. Natuke mõtlemist ja neljanda ahvi lõikasin ruuduna 30*30 cm.

Arvutis on mul üks lapiprogramm, milles sain katsetada ahvide paigutust. Järgmisel päeval tuli mõte teha ülejäänud teki pind ruutudest, õigemini ristkülikutest. Minu jaoks oli see esimene kord. Ristküliku mõõduks sai 10*12 cm, et jaguks kenasti ahviga. Kokkuõmbelmine oli paras pusle. Ladusin tükid lauale ja alustasin ühest servast. Jooksvalt sain vaadata, kuhu poooel triikida õmblusvarud, et need omavahel ristuksid, mis tagab selle, et nurgad lähevad kenasti kokku.

Teinekord aga juhtub nii, et kui ma vihikusse kohe kirja ei pane tellija soovi täpset kirjeldust vms, siis võib ununeda. Seekord juhtuski nii! Kuna see tekk oli tulemas nii vahva, siis tahtsin kiiresti-kiiresti valmis saada. Vuristasin teki hommikupoolel kokku ja kui kliendile ette näitasin ja meie vestlust ette poole kerisin, märkasin, et tekile sooviti ka nime! Egas midagi... harutasin neli ruutu teki seest välja, aplitseerisin nime peale. Harutasin teki serva natuke lahti, tänu millele sain nime-tüki õmblusmasinaga tagasi õmmelda ning serva õmblesin kinni käsitsi peitepistega. 
 

Aga tekiga jäin ise väga rahule ja tellijale meeldis ka! Mõõdud ca 120*120. Tegelikult on ühte pidi 3 cm pikem, aga ma ei hakanud raamidega seda korrigeerima, panin need võrdsed ja arvan, et see kolm sentimeetrit on märkamatu vahe.

Ja tepitud sai nii.

 
Märksõnad: beebilapitekk lapitekk
Lisa kommentaar
Nimi
E-post
Lisa postitus