Kingitused lasteaiaõpetajatele

29.05.2016
Linasest kangast seljakotid
Tammetõrude rühma kasvatajad said kingituseks vahvad seljakotid.
 
 
 
 
 

Rõõmsavärviline voodikate

27.05.2016
Rõõmsavärviline voodikate
Mõõdud 105*180 cm.
 
 
 
 
 

Muhu triibuga rahvuslik põll

26.05.2016
Muhu triibuga rahvuslik põll
Linasest kangast põll. Sats jm on kollasest Muhu triibukangast.
 
 
 
 
 

Kolm põlle

25.05.2016
Põll
Puuvillasest kangast põlled naisterahvale, tüdrukule ja poisile.
 
 
 
 
 
 
 
 

Suur helebeezikas voodikate

20.05.2016
Suur lapitekk.
Selle teki mõõdud on 200*220 või natuke peale. Pealise tegin 10 cm varuga, ehk siis 210*230, sest teppides läheb natuke kokku tekk aga tähtis on jääda ju tellija mõõtudesse.
Pildistamisega endiselt hädas nagu ....... Aga mingi lahendus on tulemas, kui abikaasa mulle õue kokkupandava voodi raamid teeb. Või ostan Hansapostist kaks välivoodit. Ühe peal saaks väiksemaid tekke pildistada, kahe peal suuremaid.
 
 
 
 

Programmis nägi kavand, mille koostasin, välja selline:

Lapitekk pulmakingituseks

15.05.2016
Lapitekk pulmakingituseks
See tekk reisis Ameerikasse pulmakingituseks. Tekil on 900 ruutu, ühe ruudu suurus 6,5 cm.
Selle teki kujundus, kangaste valik, raami valik, pitsi valik jm, toimus tihedas koostöös tellijaga. Tekil on ääres helesinine 10 cm laiune pits. Valgeteks ruutudeks on erinevad valged kangad, lisaks natuke pitsi ka.Tekk on tepitud üle kolme ruudu. Kui tavaliselt tepin suure teki läbi paari tunniga, siis selle teki puhul läks ca 4 tundi. Eks vastutus oli ka suur ja väike värin oli ikka sees.
Tikkis Merle kudumid
 
 
 
 
 
 

Oehh, südameid sai laotud ca 2 tundi.

Mereteemalised lipukesed

13.05.2016
Mereteemalised lipukesed
 
 
 
 
 
 

Lapiseelik mulle

12.05.2016
Lapitehnikas seelik iseendale
Suvi piilub... nüüd ka minu garderoobis.
Eelmine aasta jõudsin niikaugele, et sai tükid kokku overlokitatud ja sinna see jäi. Täna tekkis moment, tunnike tööd ja seelik valmis. Materjaliks ei ole seekord puuvill vaid selline õhem ja kergem materjal, mida ma määrata ei oska. Kangatükid sain kellegi käest ja olid need kanganäidised olnud.
Abikaasa käest sain ülima komplimendi. Ütlesin, et panen seeliku homme selga. Mees vastas: "Siis särab terve alev!" heart
Varem tehtud lapiriided: Galerii
 
 
 
 
 

Minu päris esimene lapiseelik:

Rahvuslik seljakott Märjamaa triipudega

11.05.2016
Rahvuslik seljakott Märjamaa triipudega
Seljakoti mõõdud on 28 cm (laius) ja 33 cm (kõrgus) pluss klapi osa 12 cm. Esimene selline kott sai õmmeldud paar aastat tagasi koostöös õega, kellel oli vaja nö turvalist seljakotti laulupeole. Siit tuli ka mõte teha selline ärapööratav koti osa.
Need kolm kotti sai tellimustööna õmmeldud valda meeneteks. Nüüdseks sai see pisike klapp ka lipsuks vormistatud, enne pildistamist unustasin. :)
GALERIIs on näha ka teiste triipudega samasuguseid kotte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mängutekk Kasparile

09.05.2016
Mängutekk, põrandatekk
Pisike beebipoiss Kaspar saab omale selle armsa helesinine mänguteki. Teki mõõdud on ca 120*120 cm. Teki vahel nagu ikka paks-paks vatiin. Kõik kangad on eelnevalt läbi pestud, tekk korralikult ka läbi tepitud. Kõik see tagab selle, et mängutekki võib pesta ka pesumasinas kuid siiski nõrgal reziimil.
Teki külge saab siduda puuvillaste nööridega raamatu, lille ja päikese. Pall, lill ja päike kõrisevad ka. Lapse nimi on peale aplitseeritud.
Mängutekkide GALERII
(Hiljuti nägin ka suhteliselt sama põhimõtte ja ülesehitusega mängutekke nö turule ilmumas, kus kujunduse poole pealt on põhimõtteliselt muudetud ainult mõõtusid ja piltide arvu, aga püüan lasta end mitte häirida ja ehk ikka mõeldakse omamoodi kujundus välja edaspidi.)
 
 
 
 
 
 
 
 

Mälestustetekk ühele emale

08.05.2016
Mälestustetekk emale
Minu käest küsiti, kas ma fotosid ka kangale kannan. Ise ma ei ole sellega otseselt kokku puutunud aga teadsin, kes on ja tema oli mind ka lahkelt nõus aitama. Suured tänud Tiinale! Seega sain selle töö vastu võtta.
Tööks on lapitekk tellija emale. Tekil on üks suur A4 foto ja 15 väikest 10*13 cm suurust fotot. Teki enda mõõdud ca 150*200 cm.
Kujunduse üle ma kaua pead ei murdnud. Teadsin kohe, et teen sellised raamidega plokid. Küll olin mure, kuidas roosa-punane tekk pärast välja näeb, et liiga roosa-manna ei tuleks, aga olen ise tulemusega väga rahul. Reaalsuse on tekk veel ilusam ja selline õrn. Valge pits teki servas oleks olnud kirss tordil, aga tort oli juba valmis, kui see mõte tuli. Pildi põhjal sain ka kliendilt positiivse tagasiside.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Üks mängutekk kahele beebile

07.05.2016
Üks mängutekk kahele beebile
See mängutekk läheb kaksikutele. Mõõdud 140*140 cm, et titad lahedalt ära mahuks.
Teki vahel on paks-paks vatiin. Mänguteki külge saab puuvillaste paeltega siduda raamatu, lille ja padja. Ühes nurgas on nö vaba pael, kuhu saab mõne tita enda mänguasja kinnitada.Lillekese sees on ka kõrin.
Kõik kangad on eelnevalt läbipestud. Tekki võib pesta pesumasinas nõrgal reziimil.
Varem valminud mängutekid: GALERII
Kohe olemas mängutekid: E-POOD
Tellimused ja erisoovid: airi@lapibutiik.ee või 523 4210
120*120 cm mänguteki hind on 45 euri, mänguasjad 5 euri/tk.
140*140 mänguteki hind on 63 euri
Mängutekk
 
Mängutekk
 
Raamatu mõõdud avatuna on 20*40 cm.
Pehme raamat
 
Selle padja mõõduks tuli 30*30 cm. Siin oli hea ära kasutada pisikesi laste piltidega kangaste tükikesi. 
Mänguteki padi
 
Mänguteki padi
 
Mänguteki padi

Lillekese läbimõõt on ca 25 cm. 
Mänguteki lilleke
 
Mänguteki lilleke
 
Mängutekk

 

Lapitekkide redel LapiButiiki

06.05.2016
Lapitekkide redel LapiButiiki
Abikaasa meisterdas mulle uue tekiredeli. Mõtte sain ühest Ameerika lapiajakirjast, just selle osa, et teha pulgad niimoodi soontes ja ära käivad.
Pikkust on kogu redelil 270 cm ja pulki on kuus. Laius 170 cm. Pulkadeks on ehituspoest ostetud ümarliistud. Tekid kõik peale ei mahtunud, peab mõned kiiremini eest ära müüma.
Kõik lapitekid ja mängutekid on üleval LapiButiigi e-poes. ;)
 
 
 
 
Ennem oli selline redel (pilt aastast 2013)

Ja kaltsuvaipadel ehitas abikaasa kunagi sellise redeli, mis ka hetkel kasutuses.

 

Mängutekid beebidele

06.05.2016
Mängutekid beebidele
Need kaks mängutekki õmblesin nö riiulisse, sest neli tekki saab ikka kiiremini valmis kui kaks. Kaks tekki valmis tellimustööna aga neid näitan pisut hiljem. Mõõdud 120*120 cm. Teki vahel on paks vatiin. Kõik kangad on eelnevalt läbipestud, tänu sellele võib ka tekki pesta südamerahuga pesumasinas, nõrgal reziimil. Tekkidele olen teinud ka mänguasju juurde, nendele kahele teen siis, kui soovi avaldatakse. Varem valminud tekke, mida on juba pea 80, on näha Galeriis.

Mängutekk vahvate loomadega
 
 
 
 
 

Mängutekk hiirekestega
 
 
 
 

Tekid on müügis e-POES.